Donaris 930 x 122

cetățean de onoare

URMAȘII LUI NICOLESCU

Urmașii lui Nicolescu. Ieri, colegii de la ePitești au anunțat că aleșii din Consiliul Local Pitești au decis să respingă propunerea opoziției de a retrage titlul de cetățean de onoare al orașului fostului președinte al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, care tocmai fusese condamnat penal, definitiv, a doua oară.

Citiți și: Exclusiv. Film incredibil la Pitești! De necrezut cine a venit să-l vadă!

Știrea nu a trecut neobservată, fiind preluată de mai multe publicații centrale, semn că ceea ce se întâmplă în Pitești contează și la nivel național. Am urmărit și comentariile diferiților cititori, cei mai mulți dintre ei vizibil iritați de opțiunea majorității consilierilor piteșteni. Nu de alta, dar oamenii trimiși de locuitorii orașului care au votat cu partidul de guvernământ local să le apere interesele au decis să ignore faptele de corupție pentru care fostul lor șef a fost deja trimis la închisoare și i-au păstrat titlul de cetățean de onoare al urbei.

Nu știu dacă s-au gândit prea mult la imaginea Piteștiului, care, iată, rămâne cu un cetățean de onoare dublu condamnat penal. Cel mai probabil, au votat așa cum li s-a spus de la partid, așa cum, dacă ați urmărit activitatea Consiliului Local Pitești, se întâmplă mai mereu. Iar dispoziția primită pe linie politică nu li s-a părut deloc nelalocul său, în contextul în care formațiunea lor politică tocmai a înregistrat o premieră de neconceput în alte țări democratice, propriul ei președinte fiind trimis la închisoare direct din fruntea partidului și din cea de-a treia poziție în stat.

Citiți și: Așa ceva…! Ce solicită Primăriei Pitești un Cetățean de Onoare

Cu alte cuvinte, la respectivul partid faptul că ai fost condamnat sau închis, sau ambele, nu reprezintă o mare problemă, deci este în regulă să nu ți se întâmple nimic pe linie politică. Pentru că, după cum nu uită niciodată să ne spună comunicatorii partidului care tocmai și-a pierdut jumătate din voturi în mai puțin de trei ani de guvernare, justiția este părtinitoare, este opera statului paralel, care face abuzuri în special contra celei mai mari și mai bogate formațiuni politice.

În mod normal, o știre de genul celei despre care scriu acum n-ar avea niciun fel de urmare. Omul în cauză și-ar păstra titlul, foștii lui subalterni n-ar avea nicio remușcare pentru votul lor, iar efectul electoral al deciziei ar fi nul. Am, însă, motive să cred că, de data asta, ecourile nu se vor opri aici. Subiectul a devenit național și este deja parte a multitudinii de exemple prin care partidul care conduce țara arată ce a înțeles din înfrângerea sa electorală recentă, cea mai severă din ultimii ani.

În plus, decizia prin care fostul lider județean al partidului rămâne cetățean de onoare în pofida condamnărilor sale penale vine exact în contradicție cu părerea celor mai mulți dintre români, care au votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea referendumului pe justiție. Toate acestea nu se vor uita, pentru că suntem într-o campanie electorală continuă pentru încă vreun an și jumătate de-acum încolo.

Iar problema justiției este și va rămâne de actualitate, în ciuda tentativei actualilor guvernanți de a da vina doar pe fostul lor șef pentru asalturile repetate asupra instituțiilor statului de drept. Cu rezultate deja previzibile, cum ar fi ratarea turului doi la prezidențiale pentru partidul condus de probabil cel mai slab prim-ministru din istoria recentă a României.

După care vor veni alegerile locale, care, în Pitești cel puțin, au mari șanse să aducă o schimbare de neimaginat în urmă cu doar trei ani. Oamenii văd și judecă, iar mai marile sau mai micile gesturi de aroganță ale puterii locale, precum cel despre care am vorbit până acum sau cel cu imobilul unde are fata primarului cabinet notarial sau cel cu respingerea stimulentelor financiare pentru nou-născuți, nu trec neobservate. Drept urmare, șansele ca urmașii lui Nicolescu, care au considerat normal să-i apere cetățenia de onoare fostului lor șef, să-și caute alte sinecuri politice de la anul tocmai au mai crescut un pic.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90