NOR CURIER 930X122

cetățean de onoare

PITEȘTIUL SE FACE DE RÂSUL LUMII: NICOLESCU RĂMÂNE CETĂȚEAN DE ONOARE

Piteștiul se face de râsul lumii: Nicolescu rămâne cetățean de onoare. Consilierii locali PNL au inițiat un proiect de hotărâre cu privire la retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Pitești în cazul lui Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş.

Citiți și: Argeșul e în doliu! Pierdere uriașă

În ședința ordinară în plen din această seară, proiectul a fost supus votului. Votul a fost secret, primarul Cornel Ionică invocând faptul că așa prevede legislația în asemenea situații.

Precizăm că pe marginea acestui subiect, Ionică a susținut că ”este un punct inadecvat” și că Nicolescu ”a făcut multe pentru Argeș, nu a făcut crime”.

Citiți și: Deținut în calvarul Închisorii Pitești, Cetățean de Onoare

În urma votului secret, consilierii locali au stabilit ca Nicolescu să rămână cetățean de onoare al Piteștiului. Proiectul liberalilor a fost respins: 12 consilieri au votat pentru menținerea titlului și 9 pentru retragerea lui.

În motivarea proiectului depus de consilierii PNL se arăta că titlul de cetăţean de onoare este incompatibil cu faptul că Nicolescu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.

Consilierii PNL aduceau ca argument şi regulamentul de conferire a titlului, regulament care, la articolul 10, prevede că titlul poate fi retras în cazul unei condamnări penale definitive.

Vă reamintim că fostul președinte al Consiliului Județean Argeș a fost încarcerat în urma condamnării sale într-un dosar de fraudare de bani europeni (detalii, AICI). Precizăm că Nicolescu este judecat într-un alt dosar în care DNA îl acuză tot de fraudare de fonduri europene (”Podul de la Căteasca”). Amănunte pe marginea subiectului, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3