Donaris 930 x 122

proiecte

PROIECTE PE CARE PITEȘTENII LE AȘTEAPTĂ CU NERĂBDARE ÎN 2021

Anul 2020 a adus la Piteşti o schimbare la vârf în administraţia locală şi, odată cu instalarea noului primar, noi proiecte promise pentru piteşteni. Altele, în schimb, sunt „rostogolite” de ani de zile. Unul dintre acestea este legat de modernizarea staţiilor de autobuz, subiect pe care ePitesti.ro l-a adus în atenţia opiniei publice de „n” ori în ultimii ani.

Citiți și: Argeș. Sute de investiții în producție și logistică

Tot legat de transport, avem promise 40 de autobuze electrice pe care sperăm să le vedem anul viitor în circulaţie.

Centrul Piteştiului, momentan un imens şantier, va avea o „faţă” nouă, în urma modernizării Pieţei Primăriei. Aşteptăm ca întreaga lucrare să fie gata în prima parte a anului 2021.

Citiți și: Primăria Pitești pregătește proiecte pentru creșe, blocuri, parcuri și locuințe pentru tineri

O altă problemă despre care ePitesti.ro a relatat pe larg este legată de asfaltarea unor străzi din municipiu, acolo unde în zilele ploioase poţi circula doar cu cizme înalte de cauciuc. Dăm ca exemplu strada Jan Constantinescu şi strada Prof. Ion Angelescu din zona Tancodrom.  Primarul Gentea a „plusat” la acest capitol şi a promis că se va ocupa şi de situaţia din Colonia ACH (detalii, AICI).

Vă reamintim şi alte proiecte importante propuse de Cristian Gentea

-Modernizarea reţelei de canalizare;

-Reabilitarea termică (70 de kilometri de conducte ale reţelei de distribuţie);

– Realizarea a două noi poduri peste râul Argeș, pentru a se asigura decongestionarea traficului, unul în zona Mărăcineni, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – Sibiu, și altul în zona Lânăriei, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – București, precum și demersuri de execuție a centurii de vest a orașului;

-Parcul Industrial din Piteşti (nu este o noutate, ci o promisiune a multor candidaţi care au încercat să câştige Primăria);

-Amenajarea unei suprafețe de 15 ha din Pădurea Trivale, prin realizarea de piste pentru biciclete și alei pietonale, fără a modifica ecosistemul;

– Reducerea birocraţiei;

– Acordarea de sprijin pentru reabilitarea clădirilor din zonele istorice (Sfânta Vineri și Târgul din Vale). Aici,  formularea care conţine termenul „sprijin” lasă, de fapt, totul în aer. Cum respectivele imobile sunt retrocedate, ar înseamna ca proprietarii să demareze proiectele de reabilitare, urmând apoi să solicite ajutor de la Primărie. Care ajutor, rămâne de văzut în ce va consta.

La final, menţionăm şi două proiecte extrem de importante care sunt în derulare, dar care nu vor fi gata anul viitor. Este vorba despre Sala Polivalentă (termen 24.06.2023) şi complexul comercial Argeş Mall (proiect privat).

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Cris spune:

    Ca de obicei minciuni PSDiste.Poate doar să facă ceva Guvernul PNL sau să-i mai împingă de la spate Prefectul PNList.Ei nu sunt in stare sa bage puțin pietriș pe o stradă de 200 m adiacenta Balotești unde noi locuitorii tot încărcăm de 13 ani la piatra,aproape anual(pe banii noștri deci drumul are o baza buna deja).Acu ăștia nici habar nu au că e al lor (nu mai este servitute) deși știu să trimită utilajul ADP sa râcâie (la cererea unor neofiți),sa amestece pietrișul cu pământ și să ne lase în noroaie…Cat despre podul peste Arges,ce sa zic ,e prins probabil în drumul expres din A1 către Mioveni,special gândit pt Dacia pe fonduri UE ,gestionat de Guvern(CNADNR).Dar sa se laude și infractorii cu ceva….Vb de reabilitare stații de autobuz…Pai voi nu vedeți că tot de mafia firmelor PSD au fost făcute așa prost(girate de primărie) de nici nu intra acolo că nu au loc,rămân jumătate pe carosabil încurcând circulația.Bani publici sifonați.Si centrul,cu piața primăriei tot de ei făcută cu f puțin timp în urmă acu iarăși în șantier !?Și autobuzele,alta afacere cu șpăgi psdiste ca Firea in Buc cu alea turcești la preț de Mercedes,proaste și fără AC,etc? ?Ultimele le-au luat late de parcă noi am avea bulevarde ca prin SUA și când întreb când baga transport in comun pe Balotești zic că e drumul îngust,de parcă ar fi vina mea că nu-l modernizează(largesc) sau că ei cumpăra autobuze nepotrivite arhitecturii acestui oraș înapoiat…ținut în mizerie de mafia PSD.
    Altceva,vise doar…Ce parc de biciclete prin Trivale ?Pai ei nu-s in stare să întrețină și modernizeze ce există deja.Ciuperca a dispărut de un an cel puțin și nimic….Se mai pitea lumea de ploaie,se mai grupau tinerii pe acolo,etc.Nu mai vb de lucruri sfinte in Pitești !Nu se va moderniza nici o infrastructură !Trebuiesc parcări subterane că sa liberezi trotuarele prin cartiere,demolat casele că nu sunt cu valoare istorică și făcut bulevarde moderne cu scuar de vegetație pe mijloc,piste de biciclete,etc.Treb făcute pasaje și interzis virajul la stânga care blochează traficul și duce la creșterea poluării,etc.Apoi profiți de șantier și sch și conductele unde e cazul,nu spargi ca prostu special după tevi doar că sa cârpești asfaltul….Nu o să facă nimic mafia PSD ,nici un proiect major,nici o modernizare demna de sec 21 !!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90