New Profesional Consult 930 x 122

proiecte

PROIECTE PE CARE PITEȘTENII LE AȘTEAPTĂ CU NERĂBDARE ÎN 2021

Anul 2020 a adus la Piteşti o schimbare la vârf în administraţia locală şi, odată cu instalarea noului primar, noi proiecte promise pentru piteşteni. Altele, în schimb, sunt „rostogolite” de ani de zile. Unul dintre acestea este legat de modernizarea staţiilor de autobuz, subiect pe care ePitesti.ro l-a adus în atenţia opiniei publice de „n” ori în ultimii ani.

Citiți și: 15.000 € pentru cei care stau la bloc: Cum puteți beneficia

Tot legat de transport, avem promise 40 de autobuze electrice pe care sperăm să le vedem anul viitor în circulaţie.

Centrul Piteştiului, momentan un imens şantier, va avea o „faţă” nouă, în urma modernizării Pieţei Primăriei. Aşteptăm ca întreaga lucrare să fie gata în prima parte a anului 2021.

Citiți și: Investiții de peste 7 milioane de euro în Pitești!

O altă problemă despre care ePitesti.ro a relatat pe larg este legată de asfaltarea unor străzi din municipiu, acolo unde în zilele ploioase poţi circula doar cu cizme înalte de cauciuc. Dăm ca exemplu strada Jan Constantinescu şi strada Prof. Ion Angelescu din zona Tancodrom.  Primarul Gentea a „plusat” la acest capitol şi a promis că se va ocupa şi de situaţia din Colonia ACH (detalii, AICI).

Vă reamintim şi alte proiecte importante propuse de Cristian Gentea

-Modernizarea reţelei de canalizare;

-Reabilitarea termică (70 de kilometri de conducte ale reţelei de distribuţie);

– Realizarea a două noi poduri peste râul Argeș, pentru a se asigura decongestionarea traficului, unul în zona Mărăcineni, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – Sibiu, și altul în zona Lânăriei, care va asigura legătura cu autostrada Pitești – București, precum și demersuri de execuție a centurii de vest a orașului;

-Parcul Industrial din Piteşti (nu este o noutate, ci o promisiune a multor candidaţi care au încercat să câştige Primăria);

-Amenajarea unei suprafețe de 15 ha din Pădurea Trivale, prin realizarea de piste pentru biciclete și alei pietonale, fără a modifica ecosistemul;

– Reducerea birocraţiei;

– Acordarea de sprijin pentru reabilitarea clădirilor din zonele istorice (Sfânta Vineri și Târgul din Vale). Aici,  formularea care conţine termenul „sprijin” lasă, de fapt, totul în aer. Cum respectivele imobile sunt retrocedate, ar înseamna ca proprietarii să demareze proiectele de reabilitare, urmând apoi să solicite ajutor de la Primărie. Care ajutor, rămâne de văzut în ce va consta.

La final, menţionăm şi două proiecte extrem de importante care sunt în derulare, dar care nu vor fi gata anul viitor. Este vorba despre Sala Polivalentă (termen 24.06.2023) şi complexul comercial Argeş Mall (proiect privat).

(Foto: descriptiv)

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA