EcoMoto 930×122

centura de vest a pitestiului

Primii paşi pentru Centura de Vest a Piteştiului

Primii paşi pentru Centura de Vest a Piteştiului. Prefectul județului Argeș, Emilia Mateescu, împreună cu reprezentanți din partea CNAIR și cu administrația locală au susținut astăzi (18 mai 2021) o ședință cu privire la Varianta de Ocolire Pitești Vest.

Citiți și: Argeș. Sute de investiții în producție și logistică

În urma studiului de prefezabilitate, au fost luate în considerare 5 variante de traseu pentru acest drum. Alternativele propuse de proiectant diferă în funcție de numărul de kilometri traversați și de punctele importante pe care le pot afecta. S-a estimat că cele 5 alternative propuse variază între 20 și 30 de km.

Citiți și: Primăria Pitești pregătește proiecte pentru creșe, blocuri, parcuri și locuințe pentru tineri

Scopul ședinței a fost acela de a discuta condițiile în care se poate realiza fiecare dintre variante.

Conform discuțiilor purtate astăzi, s-a concluzionat că următorul pas este acela de a stabili cele mai bune 3 variante pe care să se axeze pentru un studiu mai amănunțit. La finalul acestuia, se va alege o singură variantă, cea optimă.

Varianta de Ocolire Pitești Vest are drept scop decongestionarea traficului de tranzit (greu), astfel încât să fie evitate blocajele pe drumurile locale și pe cele naționale. Oricare ar fi varianta aleasă, este exclusă posibilitatea demolărilor. De asemenea, minimalizarea exproprierilor se va face într-un studiu mai amănunțit.

Proiectul se află într-un stadiu incipient, însă se așteaptă să producă schimbări importante în ceea ce privește degrevarea traficului și în ceea ce privește viețile cetățenilor.

Prefectul menționează că în cadrul ședinței s-a discutat despre o posibilitate prin care operatorii economici din Pitești să poată accesa mai ușor drumul expres Pitești-Mioveni. În acest sens, prefectul a efectuat și o vizită pe teren.

Sursă foto: floteauto.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Valcea iulian spune:

    Buna ziua!
    Foarte bine!
    Eu vad ca de când a venit doamna Prefect se mișcă treburile!

  • Cristian spune:

    Un articol degeaba! Nici o informatie concreta, pe unde va trece, etc!! Trebuie sa scot eu busola, sa vad pe unde e vestul! Se putea mentiona un reper ca sa-ti dai seama pe unde va fi centura „vest”!
    Poate articolul e pt inițiați, nu pt toata lumea.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90