SMART KIDS 930X122

isu

Angajări la ISU Argeș: 21 de posturi scoase la concurs

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a început recrutarea pentru cele 1.400 de locuri vacante de soldați profesioniști. ISU Argeș anunță că a scos la concurs 21 de posturi de soldați profesioniști (servanți).

Citiți și: Angajări la ISU. Zeci de posturi disponibile!

Dacă ai o condiție fizică foarte bună și nu ți-e frică de întuneric și nici de înălțime, ai toate șansele să te numeri printre cei angajați!

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare pot depune dosarele de recrutare, în volum complet, la adresa de e-mail a unității de recrutare, (inspectoratele pentru situații de urgență județene/București-Ilfov, în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate a candidatului). În acest sens, pentru a consulta anunțul de concurs, urmăriți site-urile inspectoratelor pentru situații de urgență și al inspectoratului general, secțiunea CARIERĂ.

Citiți și: A SUNAT LA 112 ACUZÂND CĂ SE SIMTE RĂU, DAR A DAT O ADRESĂ GREȘITĂ. POMPIERII, GATA SĂ DEBLOCHEZE ALT APARTAMENT

Pentru ocuparea celor 1.356 de posturi vacante de servant vor fi recrutați candidații cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, iar pentru cele 44 de locuri din cadrul formațiunii de pază vor fi recrutați candidați cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Pregătirea necesară ocupantului postului este învățământul general obligatoriu. ATENȚIE! Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV), învățământul gimnazial (clasele V-VIII) și primii 2 ani ai învățământului secundar superior (clasele IX-X din cadrul învățământului liceal sau primii 2 ani din cadrul învățământului profesional).

ÎN CE CONSTAU PROBELE DE CONCURS

Probele de concurs constau în verificarea existenței fobiilor incompatibile cu sarcinile și responsabilitățile meseriei de pompieri (proba „Urcarea pe scară” și proba „Deplasarea în subsol întunecat”), precum și în evaluarea performanțelor fizice (parcurgerea traseului practic-aplicativ).

Proba eliminatorie „Urcarea pe scară” constă în urcarea pe scara culisantă până la nivelul etajului al II-lea, al turnului de instrucție, coborârea și revenirea pe sol. Este declarat „ADMIS” concurentul care a executat corect proba în maximum 90 de secunde.

Proba eliminatorie „Deplasarea în subsol întunecat” constă în parcurgerea unui traseu cu lungimea de 20 m și lățimea cuprinsă între 2,5-3 m, amenajat în subsolul întunecat al unei clădiri. Candidatul parcurge traseul echipat cu aparatul de respirat, având vizorul obturat. Pe parcursul traseului se amplasează patru obiecte pe care candidații trebuie să le identifice. Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să identifice minimum două obiecte și să obțină un timp final de maximum 3 minute. Pentru fiecare obiect neidentificat candidatul este penalizat cu câte 20 de secunde.

Modul de desfășurare a evaluării fizice prin parcurgerea traseului practic-aplicativ poate fi urmărit la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=HcgzNWscNC4

Situațiilor posturilor vacante de soldat profesionist la nivelul unităților subordonate IGSU poate fi consultată, AICI

Probele de concurs se susțin în centrele de selecție organizate la nivelul ISU București-Ilfov, ISU Cluj, ISU Timiș, ISU Argeș, ISU Neamț și ISU Brăila.

„Vino să faci parte din echipa pompierilor!”

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

 • Stoica Vasile Viorel spune:

  Armata făcută în 2000 poliție de frontieră grad caporal funcție aj. com . gardă

 • Leau Ionuț Dragoș spune:

  Sunt interesat pe zona Câmpulung Argeș se fac angajări

 • Tașcă Vasile spune:

  Dar de ce nu ii lasati si pe tineri care nu au 10 clase ca sa se angajeze ca sasi poata sasi faca o cariera de ce nu le dati oportunitatea ca sa incerce macar poate sunt mult mai buni si mai eficienti decat ca unul cu facultate

 • Vai ionut claudiu spune:

  unde se fac înscrieri

SMART KIDS 570×90