Donaris 930 x 122

furt apa

Bascov: Folosea ilegal apa de la serviciul public pentru spălătoria sa de covoare

Pentru stoparea acţiunilor de consum fraudulos de apă şi deversări în reţeaua publică de canalizare, fără contract de prestare a serviciului, echipele de control ale S.C. Apă Canal 2000 S.A. continuă verificările pe strada Baloteşti din municipiul Piteşti, pe strada Glâmboc Vale din comuna Bascov, dar şi în alte cartiere şi localităţi.

Citiți și: Furt de apă masiv în Piteşti şi într-o comună învecinată

Astfel, la data de 20 octombrie 2021, Serviciul Control al S.C. Apă Canal 2000 S.A. a identificat neconformităţi, în ceea ce priveşte utilizarea serviciului de canalizare: utilizatori persoane fizice şi juridice care deţineau racorduri de canalizare fără contract, dar şi alte surse proprii de apă, necontorizate, fără contract încheiat cu operatorul de canalizare.

Dintre acestea, pentru exemplificare, pe strada Glâmboc Vale din comuna Bascov a fost identificat un utilizator care folosea apa în alte scopuri decât cel declarat în contract, în sensul că, în conformitate cu contractul, apa trebuia folosită în scop menajer şi în realitate deservea activitatea economică de „spălătorie de covoare‟.

Citiți și: Furt masiv de apă la o spălătorie auto de pe varianta Prundu – Craiovei

La aceeaşi locaţie s-a identificat şi o sursă proprie de apă nedeclarată şi necontorizată, agentul economic deversând astfel apele uzate provenite de la spălătorie în reţeaua de canalizare fără contract încheiat în acest sens. Utilizatorul menţionat va achita către S.C. Apă Canal 2000 S.A. o cantitate suplimentară de canalizare, calculată în sistem pauşal conform profilulului de activitate, retroactiv şi va suporta contravaloarea apometrului ce va contoriza forajul.

LIVEZI, SOLARII, GRĂDINI DE LEGUME ȘI ALTE PLANTAȚII IRIGATE DIN BRANȘAMENTE DE APĂ ILEGALE

De asemenea, în zilele de 18, 19 şi 22 octombrie 2021, prin mijloace specifice de detecţie şi săpătură, au fost identificate şi dezafectate trei branşamente clandestine pe strada Baloteşti din municipiul Piteşti, care erau utilizate atât pentru consum menajer, cât şi pentru irigatul plantaţiilor (livezi, solarii, grădini de legume, viţă de vie, etc.).

Toţi utilizatorii vor achita către S.C. Apă Canal 2000 S.A. cantităţi suplimentare de apă şi canalizare, calculate în sistem pauşal, retroactiv, vor suporta contravaloarea lucrărilor de desfiinţare a branşamentelor clandestine, riscând de asemenea şi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

 

Consumurile ilegale de apă pot fi sesizate pe adresa de e-mail [email protected] sau la Ghişeul Unic al S.C. Apă Canal 2000 S.A. din Piteşti, Bd. I.C. Brătianu, nr. 24A, urmând a fi verificate şi tratate conform prevederilor legale în vigoare.

Foto principal: descriptiv – oradesibiu.ro

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441