New Profesional Consult 930 x 122

furt apa

Culmea tupeului partea a II-a! Altă spălătorie auto din Pitești, prinsă furând apă

O altă spălătorie auto din Municipiul Pitești (a doua!)  a fost depistată de data aceasta cu branșament ilegal, modalitate prin care sustrăgea apă din rețeaua publică de alimentare.

Citiți și: Furt șocant în Argeș! Este incredibil ce au făcut!

SC Apă Canal 2000 SA continuă campania de identificare a consumatorilor care fraudează consumul de apă. Astfel, după ce în prima jumătate a lunii ianuarie 2021 au fost identificați doi agenți economic – o spălătorie auto și un restaurant, care dețineau instalații clandestine de ocolire a contorului de apă, în urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în date de 05.02.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto‟ de pe raza municipiului Pitești, zona Prundu – Tudor Vladimirescu, o echipă din cadrul Serviciului Control al SC Apă Canal 2000 SA a constatat că agentul economic avea dublu branșament, care îi permite fraudarea consumului de apă.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție la Județului Argeș – Poliția Municipiului Pitești, la solicitarea SC Apă Canal 2000 SA pentru aplicația tuturor măsurilor legale recomandute de Legea nr. 286/2009, privind Codul Penal.

Citiți și: Pitești. Regie de film! Acuzat că fură: Îmi vând apartamentul pentru a plăti!

Operatorul SC Apă Canal 2000 SA a calculat prejudiciu conform prevederilor legale învigoare, reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, ținând cont de obiectul activității desfășurate de agent economic, respectiv „Spălătorie auto‟. De asemenea, agentul economic depistat cu branșament ilegal este obligat să se achite și contravaloarea lucrările de desființare a branșamentului ilegal.

Atragem atenția, pe această cale asupra faptului că toți utilizatorii care recurg la astfel de modalități de fraudare a consumului de apă trebuie să fie conștienți că operatorul regional SC Apă Canal 2000 SA dispune de mijloacele necesare identificării branșamentelor clandestine, iar riscurile la care se expun acești utilizatori sunt de natură materială, administrativă, contravențională și penală. În acest sens, pe lângă verificări cu echipamente de inspecție video din dotare, modulele radio care echipează conturi oferă informații despre consumul de apă al utilizatorilor lunar, zilnic și pe ore, 24 de ore din 24.

În perioada următoare, acțiunile SC Apă Canal 2000 SA vor continua în toată aria de operare de luni până vineri, dar și în zilele de sâmbătă și duminică. Prin personalul specializat va fi efectuat verificări, iar în cazul constatării de situații neconforme, care conduc la existența unui consum fraudulos de apă, SC Apă Canal 2000 SA va formula plângeri penale împotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli în conformitate cu prevederile Legii nr. 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilități publice, art. 461,
litera a.

Vom răspunde cu promptitudine oricărei sesizări privitoare la consumul ilegal de apă și vom aplica prevederile legale în vigoare, transmite societata Apă Canal 2000 într-un comunicat de presă.

Luna trecută o spălătorie auto tot din Pitești a fost depistată furând apă, de data aceasta cu apometrul ridicat din instalație, alte detalii: AICI.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90