New Profesional Consult 930 x 122

furt apa

Furt șocant în Argeș! Este incredibil ce au făcut!

Furt șocant în Argeș! Este incredibil ce au făcut!

Citiți și: Atenție, se oprește apa în această dimineață! Consumatori afectați

Societatea Apă Canal anunță un nou furt de apă.

Prejudiciul adus societății calculat și facturat a fost enorm, de peste 3.500 mc apă.

Citiți și: Argeș. Furt de apă colosal! Scenariu de filme!

Astfel, în urma controalelor, societatea a identificat și desființat 11 branșamente de apă clandestine în următoarele zone:

,,În decurs de o săptămână, la sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie 2023, Serviciul Control din cadrul societăţii Apă Canal 2000 a reușit să identifice și să desființeze 11 branșamente de apă clandestine în comuna Buzoești, satele Buzoești, Podeni, Tomșanca și Bujoreni.

Este vorba de un sistem de alimentare cu apă nou preluat de SC Apă Canal 2000 SA, în cursul anului 2022, cu contracte încheiate recent.

În urma verificărilor s-a constatat că există utilizatori care dețineau 3 branșamente în interiorul proprietății, din care unul contorizat, stipulat în contract și două clandestine.

Citește și: Drepturile familiei monoparentale

 De asemenea, deși prin contractul semnat între părți Operatorul furnizează apă exclusiv pentru uz menajer, în realitate branșamentele ilegale erau utilizate și pentru umplerea lacurilor, udat gazon, solarii, grădini de legume, livezi, viță de vie, etc..

Furt șocant în Argeș! Este incredibil ce au făcut!

Au fost luate toate măsurile legale care se impun într-o astfel de situație, utilizatorii fiind obligați la plata unor cantități de apă calculate retroactiv, conform prevederilor legale în vigoare, dar și la achitarea lucrărilor de desființare a branșamentelor în cauză.

Citește și: Furt șocant în Argeș! Este incredibil ce au făcut!

Prejudiciul adus societății noastre calculat și facturat a fost de peste 3.500 mc apă.

Atragem atenția pe această cale că utilizatorii care folosesc aceste practici se expun unor riscuri majore, răspunderea fiind materială, administrativă și penală.

Pentru stoparea furtului de apă, controalele vor continua în zonă!”, se arată în comunicat.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: SC Apă Canal 2000 SA

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Coman dana spune:

    Dar la ce care locuiesc la bloc de ce se baga pierderi de apă având apometre și cei individual nu având aceeași conductă principala la întrarea în bloc!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3