NOR CURIER 930X122

furt apa

Pitești. Regie de film! Acuzat că fură: Îmi vând apartamentul pentru a plăti!

Pitești. Regie de film! Administrator acuzat că fură: Îmi vând apartamentul pentru a plăti!

Citiți și: Furt șocant în Argeș! Este incredibil ce au făcut!

O asociație de proprietari prin administratorul acesteia, din cartierul piteștean Nord, zona Alprom, a fost prinsă furând apă din rețeaua publică de alimentare. Practic, o parte din apa furnizată nu era contorizată.

Furtul a fost depistat vineri, în urma unor controale desfășurate de societatea Apă Canal 2000 SA. Subiectul pe larg, AICI: Asociație de proprietari din Pitești, prinsă furând apă!

Citiți și: Asociație de proprietari din Pitești, prinsă furând apă!

Mai mult decât atât, administratorul blocului cu pricina factura consumul locatarilor la un preț mai mare decât prețul societății Apă Canal.

Cel mai probabil, locatarii nu știau ce se întâmplă, deoarece, potrivit datelor de la întreținere afișate în scara blocului, administratorul le-a tăiat chitanțe pe valoarea exactă.

Potrivit edilului Cristian Gentea, prejudiciul se ridică la suma de 107 mii de lei.

Declarațiile primarului municipiului Pitești, Criatian Gentea

„Din păcate, iată că se întâmplă. Nu este prima dată. Departamentul nostru de control din cadrul Societății Apă Canal 2000 face verificări lunare, practic privim în oglindă luna asta cu luna trecută.

În primul rând la marii beneficiari ai noștri, societăți comerciale, restaurante, asociații de proprietari. Așa cum vă va spune și domnul director, practic s-a observat o diferență mare de la o lună la alta la una dintre asociațiile de proprietari din zona de Nord a orașului. Și acolo, mai mare rușinea, am găsit un bypass.

Deci, practic se fura apă dinainte de apometru. Este vorba despre un bloc cu patru scări, sunt 164 de persoane acolo, 79 de apartamente. Prejudiciul este de 107 mii de lei.

Foarte curios este că noi avem și datele de la întreținere, cele afișate la scara blocului. Acolo am observat că administratorul le-a tăiat chitanțe pe valoarea exactă. Deci, fiecare cât a consumat, cu atâta figurează acolo. Nu știu unde se duc banii.

Mai mult decât atât, și asta mi se pare și mai grav, că știți foarte bine că mai vine câte unu ți spune că în Pitești e cea mai scumpă apă, cel mai scump canal, ce credeți, se facturează la asociația respectivă la un preț mai mare decât al nostru, care este afișat pe site-ul Societății, îl știe toată lumea. Deci după ce că și furau apă, persoanelor din asociație li se factura consumul corect și la un preț mai mare. Cred că locatarii nu știau ce se întâmplă.”

Declarațiile directorului Apă Canal 2000 S.A. Pitești, Mihail Marinescu

„Facem verificări lunare asupra modului de facturare și de consum al marilor utilizatori și așa s-a constatat că la această asociație, față de consumul înregistrat în lunile anterioare, un consum în jur la 300 mc, luna aceasta am avut în jur la 100 mc. Asta ne-a ridicat un semn de întrebare.

Noi avem un serviciu specializat în interiorul societății care cu asta se ocupă. Am observat acest lucru, am dispus un control în zonă, s-a identificat un bypass prin care practic se ocolea contorul și astfel se înregistra o cantitate mult mai puțină de apă față de ceea ce se consuma.

Oamenii care locuiesc acolo comunicau către administrator consumul lor real. La asociația respectivă are un preț unitar și la apă și la canalizare – 6.75, nu știu de unde a ieșit această medie față de prețurile noastre pe care le practicăm de la începutul anului. Este vorba de 6,42 cu TVA la noi partea de apă.

Nu știu de ce a ales să se factureze la acest preț, nu există această posibilitate. Noi ce facturăm, așa trebuie facturat și încasat de la utilizator.

Administratorul a solicitat să plătească eșalonat acest debit, că a făcut o greșeală, o eroare. Noi am sunat la 112 și a venit Poliția. Se va întocmi dosar penal și se vor urma căile legale pentru recuperarea prejudiciului.”

În același timp, administratorul neagă acuzațiile și susține că nu este vina lui și că nu știe ce s-a întâmplat.

„Ca să fiu acuzat așa, nu se poate. Le încasam cât consumau ei, conform prețului. Sunt restanțieri. Nu pot să comentez nimic, de ce să vă spun o prostie, să zic niște lucruri greșite, nu știu.”

Declarațiile complete ale primarului Gentea, directorului Apă Canal – Mihail Marinescu, ale unor locatari ai blocului cu pricina, dar și ale administratorului, AICI ⬇️

 

555×222 grota rece

Comentarii

9 comentarii

  • ALGADO spune:

    Dar pe luna Ianuarie nea calculat apa meteorica odată la apa menajera și după aceea facturată și la canal.Cum vine acest lucru au vorbit cu D-zeu sa pompeze apa meteorica pe care au taxat-o,care sunt hoți.

  • Yo spune:

    Cica 107 mii de recuperat🤣🤣🤣.Astia intra in buzunarele sefilor …ca apa s a dus….
    Ce nenorociti….bine ca v au furat…la ce preturi ati pus pe apa pamantului…stiti numai sa jefuiti oamenii dar cand vine vb de reparat ceva se asteapta cu zilele.. mai aveti sa puneti monopol pe Dumnezeu…scarbelor

  • Yo spune:

    Omul ala e nevinovat…hotii sunt tot astia de la apa canal care au facut bransamentul ala acu 20 de ani, si se trezesc acu…facand un ,,control ,, ca e ilegal si nu stiu pe cine sa traga in teapa si sa mai scoata o parleala de bani. Mari nemernici , cum se spala pe maini….

  • Nae George spune:

    Despre ce bloc este articol??

  • Marin spune:

    HOȚI sunteți voi Apă Canal! Cum va explicați când printr-un mod abuziv ..că așa vreți voi….puneți cetățenii să cumpere distribuitor de apa pt 5 apartamente care după aceea intra in custodia voastră? Mai mult speță concretă…. m-am ocupat separat de proiect și am cumpărat din banii mei acel distribuitor de apă care am platit acum vreo 5 ani in jur de 600 Ron .După un timp sau racordat prin acceptul vostru atei 3 apartamente. Voi ce ați făcut Apa Canal???… Le-ați luat banii la acei oameni separat pe distribuitoul de apa … iar pe mine nu ma despăgubit nimeni ..spunând că acel distribuitor este al firmei Apă Canal???Excrocilor in complicitate cu Primăria Pitești care ieșiți si dați exemple de furt? Voi cum furați…cu acte?? DNA și alte autorități ale statului român investigați excrocheria Apa Canal și o sa observați că sunt mulți cetățeni care au plătit acel distribuitor de apă unde după ce au făcut proiect pt racordare la rețeaua de apă au intrat abuziv în custodia Apa Canal. Oare Apa canal și Primaria Pitești au luat fonduri europene și au făcut excrocheria cu cetățenii cerandu-le bani separat?? Parchetul general sau Direcția Națională Anticorupție.. DORMIȚI??? AVETI UN DENUNȚ ACUM !

  • Anonim spune:

    Cum il cheamă pe administrator ?

  • Director apa canal spune:

    Niste …de PSD iști la apă canal s au îmbogățit pe un serviciu care ar trebui sa fie gratis sa de-a D zeu de atâta apa să aibă ei parte cat au jegmanit oamenii ..

  • Anonim spune:

    Sa faceți verificări și la blocul C1 ,strada Nicolae Dobrin nr24 la asociația Hilton posibil sa rămâneți uimiți. Va mulțumesc!

  • Anonim spune:

    Cei de la apa canal sunt cei mai mari hoții când se sparge vreo teava cu apa vine după 5 zile sa repare

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3