Donaris 930 x 122

arestare preventivă

Breaking NEWS! Decizie bulversantă pentru unul dintre cei mai puternici edili din Argeș!

Breaking NEWS! Decizie bulversantă pentru unul dintre cei mai puternici edili din Argeș!

Citiți și: Mioveni. Primarul suspendat Georgescu iese la atac

Pe numele lui Ion Georgescu a fost emisă, cu puțin timp în urmă, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată de Tribunalul Argeș.

Citiți și: ,,Am luat această decizie! Este calea cea mai bună!”

Iată ce spune instanța:

„În baza art. 226 alin. (1) C.pr.pen., admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I………., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 05.10.2023, ora 20.00”

Vă amintim, Georgescu este acuzat de trafic de influență de procurorii DNA.

Aceștia spun că „în toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Breaking NEWS! Decizie bulversantă pentru unul dintre cei mai puternici edili din Argeș!

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii”.

Amănunte despre ce spune DNA, AICI. 

„Martorul” ar fi nimeni altul decât șeful Poliției Locale Pitești, Nicoale Valerică. Subiectul, pe larg, AICI

Mai multe detalii despre cazul lui Ion Georgescu, în articolele de mai jos:

Exclusiv. La Primăria Mioveni „e o atmosferă normală”. Cine preia deocamdată atribuțiile de primar

AICI – Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut 24 de ore!

AICI – PSD se dezice de edilul de la Mioveni! L-au exclus!

și AICI – Ion Georgescu, la DNA: „Nu am luat, am dat!”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Mihai spune:

    Domnul militean ,sifon’ nu ar trebui și el arestat pt dare de mită sau dacă ești sifonul ești scutit de legi. O țară de circari,hoți și analfabeti. Toți politicienii sunt la fel , niște mizerii fără școală

  • andrei spune:

    Asta chiar pute a manevra psdista. L-a supărat omul pe Ciolacu.

  • Ciprian spune:

    Da,nu mai cotiza la partid,lua el toată șpaga.

  • Eleonora spune:

    „Martorul” ar trebui să-i pună la muncă pe subordonații dumnealui în Pitești, nu să stea să dea șpagă pe la Mioveni! Toți o apă și-un pământ!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3