930 x122 grota rece

basarabia

SEARĂ DE FILM DOCUMENTAR ROMÂNESC LA UNIVERSITATEA PITEŞTI

Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” Argeş au organizat o seară de film documentar românesc dedicată Basarabiei. Studenţii Facultăţii de Istorie, dar şi reprezentanţii filialei argeşene a Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” au asistat aseară la un documentar privind soarta românilor de peste Prut. „Basarabia, două veacuri de străinie” este filmul care relatează crimele regimului comunist de ocupaţie.
„Avem datoria să ne cunoaştem istoria, să învăţăm din ea şi să ne construim viitorul pe fundamentele pe care ea ni le oferă şi avem obligaţia să nu tăcem atunci când istoria ne cere să o aducem la lumină. Orice mesaj istoric are menirea nu de a oferi răspunsuri, ci mai degrabă de a ridica noi întrebări şi teme de gândire. Documentarul a fost o aducere aminte cu privire la istoria Basarabiei şi la menirea istoriei de a nu trece sub tăcere evenimentele trecutului.”, a spus lectorul universitar dr. Marin Toma.
De asemenea, militanţii pentru unirea Basarabiei cu România au prezentat acţiunile pe care le-au organizat în acest an. La final a avut loc un dialog cu studenţii pe tema istoriei Basarabiei din 1812 şi până în prezent.
 
 
 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3