EcoMoto 930×122

basarabia

BASARABEAN MASTERAND LA UPIT, VIITOR FOTOGRAF DE TOP

În vârstă de 22 de ani, Victor Darii este din Republica Moldova, dar s-a stabilit în România în urmă cu patru ani. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Marketing, a Universității Pitești (UPIT), iar acum este masterand la aceeași universitate, la Managementul Resurselor Umane.

Citiți și: Transformarea zonei Pitești Arena: Aproape 900 000 € investiție!

Marea lui pasiune este fotografia, dorindu-și, de altfel, să ajungă un fotograf de top în țara noastră.

Darii este prietenul Maiei Șchiopu, basarabeanca despre care am scris anul trecut, lăudând gestul ei de a înmâna unui polițist o sumă de bani găsită la un bancomat: http://epitesti.ro/interviu/bravo-maia-ea-e-basarabeanca-studenta-pitesti-care-gasit-1-000-de-lei-si-predat-politiei/.

Citiți și: MESAJ TRANȘANT DIN PITEȘTI: VREM UNIRE!

La ce vârstă ai început să fotografiezi?

-Primul aparat foto profesionist mi l-am achiziţionat singur din economiile proprii la vârsta de 17 ani. Atunci a început adevărata aventură. Cariera mea de fotograf, dacă îi pot spune aşa, a debutat cu şedinţe foto cu prietenii şi colegii mei. Ulterior am decis să încerc şi fotografia de nuntă, pentru a trece la un nou nivel.

Este un domeniu dificil?

-Comunicarea cu oameni diferiţi în fiecare zi este, de fapt, unul dintre privilegiile opțiunii de a fi fotograf freelancer. Puţine job-uri îţi permit să cunoşti de aproape atâtea categorii de persoane, să-ţi faci prieteni şi să fii alături de ei în cea mai frumoasă zi din viaţa lor.

Ce reprezintă pentru tine fotografia?

-În primul rând, fotografia ne permite să păstrăm amintirile mereu vii, mereu frumoase, mereu alături de noi. Imortalizând în imagini momente în care s-au simţit fericiţi, le poţi da oamenilor şansa de a retrăi aceleaşi sentimente de sute de ori de fiecare dată când deschid albumele cu fotografii.

Am fost întrebat de mai multe ori de ce am ales să fotografiez oameni şi nu peisaje sau produse. De fiecare dată le răspund că oamenii sunt mereu diferiţi, mereu în mişcare, trăiesc emoţii, iar rezultatul final al muncii mele contează pentru ei.

Există o fotografie de-a ta care îţi place în mod deosebit şi de care eşti mândru?

-Îmi este foarte greu să aleg dintre toate una singură. Pe primul loc în clasamentul meu se află fotografiile de la o nuntă din nordul Italiei. A fost un eveniment cu adevărat deosebit.

Te mai ocupi și cu altceva?

-Aş fi vrut, dar fotografia îmi ocupă foarte mult timp. A fi freelancer înseamnă a-ţi conduce propria afacere şi a încerca să acoperi toate domeniile aferente. Îmi dedic tot timpul liber dezvoltării personale şi profesionale. Pentru 2015 mi-am planificat să îmi depăşesc nivelul atins, ceea ce înseamnă că voi merge la workshop-uri organizate de fotografi de top din România şi voi aprofunda studierea tehnologiilor noi în domeniu. Unii susțin că a fi fotograf este foarte uşor, dar, probabil, cei care o spun nu au încercat niciodată să practice această meserie.

Cum te vezi peste 10 ani?

-În Antarctica, fotografiind pinguini! Glumesc! Îmi plac pinguinii, dar, de fapt, principalul meu plan pentru viitor este să mă realizez ca fotograf de top în România. Vreau ca brandul Darii Victor să devină unul recunoscut în toată ţara. Probabil nu ştiaţi, dar în spatele brandului stau nu doar eu, ci şi prietena mea, Maia Şchiopu. Avem şi alte planuri, însă vrem să ne ţinem în taină secretele profesionale. (Foto: Facebook Victor Darii)

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90