- Publicat de: admin
- 19-04-2014, ora 16:51
- Dietă și fitness
4 SFATURI DESPRE MASA DE PAȘTI
De Paşti, ca şi de Crăciun, trebuie să avem grijă ca mesele îmbelşugate să nu ne afecteze sănătatea și silueta. Să ne bucurăm de mâncărurile gustoase, dar să nu facem abuz şi să respectăm câteva reguli simple.
Citiți și: Mai bun nu se poate! Rapid și gustos, la un telefon distanță!1.Începem ziua cu o detoxifiere. Putem consuma fructe pe stomacul gol (portocale, mere, afine, grapefruit), o salată de crudităţi sau 1 pahar cu apă caldă cu zeamă de lămâie şi 1 linguriţă cu tărâţe de psyllium. După aceea mai bem încă un pahar.
2.Alimentele nu trebuie mâncate toate odată. Le putem mânca pe rând, adică şi în a două sau în a treia zi de Paşti. De exemplu, este contraindicat să consumăm la aceeaşi masă şi ouă, şi drob, şi sarmale, şi friptură, şi cozonac. Am putea să mâncăm toate aceste alimente în zile diferite sau, eventual, să gustăm câte puţin din fiecare într-o singură zi.
Citiți și: Cum va fi vremea în vacanța de Paști3. Foarte importantă este mişcarea. Să nu uităm ca între mese, dacă avem posibilitatea, să ieşim în aer liber, la o plimbare, pentru a ne uşura în acest fel digestia.
4.Este recomandat să consumăm pentru o bună digestie următoarele:
-Ceai verde
-Ceai de păpădie
-Ananas
-Kiwi
-Frunze de salată verde, păpădie, leurdă sau spanac.
Pentru mai multe sfaturi de sănătate, frumuseţe şi îngrijire intră pe www.siluetamea.ro!