- Publicat de: admin
- 19-08-2014, ora 15:07
- Health and beauty
MIEREA ȘI OȚETUL „OMOARĂ” TRANSPIRAȚIA EXCESIVĂ
Hiperhidroza sau transpiraţia excesivă reprezintă o problemă care afectează peste 5% din populaţie la nivel mondial. Umezeala permanentă a pielii favorizează apariţia negilor şi a infecţiilor cu fungi, mai ales în zona tălpilor. Transpiraţia patologică apare de regulă după vârsta de 13 ani şi se manifestă cu precădere în zona axilei, palmelor şi tălpilor.
Citiți și: Un nou program pentru elevi în școli!“Este consecinţa unei activităţi intense a glandelor sudoripare, a cărei cauză nu se cunoaște încă. În aceste cazuri glandele sudoripare sunt normale ca mărime şi formă, ceea ce îi determină pe specialişti să o pună pe seama semnalelor transmise de creier. Deşi nu este cauzată de anxietate, poate fi exacerbată în condiţii de stres.”, explică Mihaela Leventer, medic dermatolog. Persoanele care suferă de hiperhidroză transpiră atât la căldură, cât şi la frig, cu precădere în timpul zilei, când activitatea fizică este crescută.
Câteva ingrediente naturale îi pot salva de toate aceste neplăceri. Mierea, de exemplu, poate fi adăugată în apa de baie călduță, acționând ca un agent antibacterian, care păstrează mirosul plăcut. Și sucul de roșii se poate pune în apa de baie. Pentru un efect de durată se va sta în cadă 15 minute. De asemenea, oțetul de mere aplicat la subraț va elimina mirosul nedorit, echilibrând pH-ul pielii. Și un pahar cu suc din iarbă de grâu băut dimineața pe stomacul gol previne transpirația, datorită clorofilei, un pigment de culoare verde. Nu în ultimul rând, pachețelele cu praf de copt neutralizează mirosurile corporale dacă se tamponează cu ele zona subrațului. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)
Citiți și: DEŞI ŞCOLILE SUNT ÎNCHISE, ÎNCEPE PROGRAMUL „MIEREA ÎN ȘCOLI”