New Profesional Consult 930 x 122

china

CHINEZII POFTESC LA MIEREA ROMÂNEASCĂ

Invitat astăzi la Adevărul Live, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, piteșteanul Daniel Constantin, a vorbit și despre deschiderea uriașei piețe chineze pentru produsele românești.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

„Acordurile care s-au semnat în ultimii doi ani cu China sunt istorice. N-am avut până acum niciodată un acord politic, un memorandum urmat și de protocolul de la nivel sanitar-veterinar, care să permită României să exporte pe piața din China.”, a declarat ministrul Agriculturii. Potrivit acordurilor semnate, țara noastră poate exporta în China carne de porc și animale vii (bovine și ovine). De asemenea, a mai anunțat Daniel Constantin, China este interesată să exporte de la noi miere.

Potrivit ministrului, exportul de animale vii atât către China, dar și către piețe tradiționale pentru România (Egipt, Iordania sau Liban) s-a lovit în acest an de o problemă neprevăzută și în premieră la noi: boala limbii albastre. Constantin a precizat, însă, că problema își găsește rezolvare prin așa-numitele ferme de carantină, care le oferă partenerilor străini certitudinea sanitar-veterinară că animalele vii care urmează să fie exportate sunt sănătoase. (Foto Arhivă: Daniel Constantin cu ministrul chinez al Agriculturii, Han Changfu)

Citiți și: Alimentul preferat al copiilor devine lux. La ce preț va ajunge

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90