930×122 CAPRA 5

centrul cultural mioveni

FESTIVALUL DE TEATRU LUDICUS ÎN MIOVENI – ANUNȚ IMPORTANT

Devenit o manifestare de referinţă naţională, Festivalul de Teatru ,,Ludicus” a ajuns la cea de a XIV-a ediţie. Sub organizarea Consiliului Local Mioveni, a Primăriei Mioveni şi a Centrul Cultural Mioveni, festivalul se va desfăşura în perioada 7 – 9 octombrie 2016 şi va fi găzduit de sala de spectacole a Centrului Cultural.

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

Cui se adresează festivalul

Festivalul se desfăşoară în regim de concurs şi li se adresează tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Acesta este structurat pe două secţiuni şi categorii de vârstă:

Citiți și: Sponsorizare de zeci de mii de euro la Centrul Cutural Mioveni

-Interpretare individuală/spectacol gimnaziu (10 – 14 ani)

-Interpretare individuală/spectacol liceeni (14 – 18 ani).

Cine se poate înscrie

-Orice instituţie (şcoală, palat al copiilor, şcoală populară de arte sau orice instituţie care are ca scop educaţia alternativă prin arte) se poate înscrie cu mai multe spectacole, dar în festival va fi selectat unul singur.

-Orice instituţie (şcoală, palat al copiilor, şcoală populară de arte sau orice instituţie care are ca scop educaţia alternativă prin arte) se poate înscrie cu oricâte interpretări individuale, iar în festival vor fi acceptate maxim 2 interpretări.

Înscrierile

Pentru a putea participa la preselecția festivalului, toate trupele sunt obligate să trimită organizatorilor următoarele:

-Fișa de înscriere

-O filmare relevantă din spectacol, cu apariția tuturor personajelor, de minimum 10 minute si/sau o filmare relevantă a interpretării individuale.

Perioada de înscriere

1 iulie, ora 8 – 18 septembrie 2016, ora 23:59.

Fișele primite după această dată nu se vor mai lua în considerare.

Fișa de înscriere împreună cu celelalte materiale vor fi trimise pe adresa de e-mail ludicus.mioveni@gmail.com sau pe un site de transfer.

Trupele care nu vor trimite filmări nu vor putea participa la preselecţie.

Preselecția

Preselecţia va fi făcută de un juriu profesionist. Juriul de preselecție va fi anunțat după data închiderii înscrierilor. Data finală de anunțare a trupelor participante va fi 23 septembrie 2016. Deciziile juriului de preselecție nu pot fi contestate.

Desfășurarea festivalului

-Toate trupele selectate pentru a participa la festival au obligația de a trimite toate datele cerute de organizator pâna cel târziu pe 30 septembrie 2016.

-Toate trupele vor ajunge în Mioveni vineri, 7 octombrie 2016 până cel târziu la ora 12, la internatul Grupului Școlar de Construcții Mașini Mioveni, acolo unde îi va aștepta un reprezentant al organizatorului pentru cazare.

-La ora 15 va avea loc deschiderea oficială a festivalului, urmată de secţiunea interpretare individuală.

-Organizatorii asigură cazarea și masa pe toată durata festivalului. Transportul va fi asigurat de fiecare trupă participantă.

Juriul

Juriul ediției 2016 a Festivalului de Teatru Ludicus va fi alcătuit din profesioniști în domeniul teatral şi de reprezentanţii participanţilor. Acesta va decide premiile pe care le vor acorda trupelor, iar decizia nu poate fi contestată.

Premiile Festivalului de Teatru ,,Ludicus”

-Trofeul festivalului

-Premiul I, II, III pentru fiecare secţiune/categorie

-Premiul de interpretare masculină (rol principal, rol secundar) pentru ambele categorii

-Premiul de interpretare feminină (rol principal, rol secundar) pentru ambele categorii

-Premiul de regie, scenografie, coregrafie etc.

-Premiul de originalitate

-Premiul de debut.

Toate trupele sunt obligate să fie prezente la Gala de decernare a premiilor.

Alte menţiuni organizatorice

-Organizatorii asigură doar minimul de decor (mese, scaune), lumini și sonorizare.

-Trupele sunt obligate să își aducă decorul lor.

-Durata de montare și demontare a spectacolului, inclusiv schema de lumini, nu poate depăși 15 minute.

-Toate spectacolele şi interpretările individuale trebuie să fie în limba română, să nu incite la violență, fără tente politice sau religioase.

-Durata unui spectacol nu poate fi mai mică de 20 minute şi nu mai mult de 50 minute. Durata unei interpretări individuale nu poate depăşi 10 minute.

-Noutatea festivalului din acest an este că fiecare trupă/instituţie va avea obligativitatea de a desemna câte un reprezentant (elev), altul decât cei implicaţi în desfăşurarea spectacolului, pentru a face parte din juriu.

Regulamentul oficial şi fişa de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul Centrului Cultural Mioveni www.centrulculturalmioveni.ro şi de pe pagina oficială de Facebook www.facebook.com/CENTRUL-CULTURAL-MIOVENI. Pentru mai multe relații: Iulia Nedelcu, director interimar Centrul Cultural Mioveni (număr de telefon 0730.444.767) și Mihai Savu, director artistic (număr de telefon: 0721.528.758).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90