930 x122 grota rece

2014

CEL MAI MARE CÂȘTIG SALARIAL MEDIU NET: 4.484 DE LEI

August este cea mai recentă lună în privința căreia există date statistice centralizate referitoare la câștigurile salariale ale românilor.

Citiți și: PROGNOZĂ: CUM VA FI ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ DE VARĂ. CU CE TEMPERATURI ÎNCEPE TOAMNA

Potrivit Institutului Național de Statistică, în august câștigul salarial mediu brut s-a ridicat la 2.331 de lei, iar cel net – la 1.683 de lei. În ambele valori, câștigurile au fost mai mici decât în iulie cu circa 2% (câștigul salarial mediu net a scăzut cu 36 de lei). Comparativ, însă, cu august anul trecut, netul a fost mai mare cu aproape 5%.

În august anul acesta cel mai mare câștig salarial mediu net s-a înregistrat în domeniul extracției petrolului brut și a gazelor naturale (4.484 de lei). La polul opus, cel mai mic câștig salarial mediu net a fost în domeniul hotelurilor și restaurantelor (996 de lei).

Citiți și: NOI SCHIMBĂRI LA SALARII ÎN ARGEȘ

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90