EcoMoto 930×122

china

Milioane de oi din România ar urma să ia drumul Chinei

România a înregistrat în ultima perioadă o creștere a vizibilității pe piața chineză, companiile locale fiind interesate să investească în principal în sectorul agricol din țara noastră, datorită avantajelor oferite de mediul de afaceri, dar și de statutul de membru al Uniunii Europene, a declarat astăzi ministrul Daniel Constantin la atelierul destinat agriculturii din cadrul Forumului Economic și Comercial China-Europa Centrală și de Est.

Citiți și: Mioveni. Se strâng relațiile economice cu China

„Firmele din România identifică și colaborează mult mai eficient cu parteneri de afaceri din China, acest fapt datorându-se condițiilor instituționale favorabile recent create și fondurilor importante naționale și comunitare pe care le-am pus la dispoziția acestora pentru modernizare. Republica Populară Chineză ocupă un loc prioritar în politica României de dezvoltare a relațiilor cu țările din Asia, iar în plan comercial ocupă locul 1 în zona asiatică la total schimburi comerciale (locul 1 atât la export, cât și la import)”, a spus ministrul Agriculturii.

Potrivit acestuia, reușita evenimentului de la București depinde „de implicarea noastră în discuții și apoi în fapte”. „Mă aștept la dezbateri vii și rețele de dialog care să nu se oprească aici. Și mai mult decât orice, mă aștept la realizarea de parteneriate concrete. Salut prezența a peste 250 de participanți, oaspeți de înalt rang și companii cu renume în domeniul lor de activitate, actori necesari în concretizarea creșterii schimburilor comerciale și accesării proiectelor de investiții. Reprezentanții Republicii Populare Chineze, în număr de 40, confirmă importanța acordată întâlnirii noastre și determinarea acestora în identificarea partenerilor de afaceri din Europa Centrală și de Est”, a afirmat Daniel Constantin în deschiderea workshop-ului destinat agriculturii.

Citiți și: UN COPAC AL PRIETENIEI A FOST PLANTAT ÎN MIOVENI

Conform ministrului Agriculturii, chinezii sunt interesați și să importe oi din România. Potențialul țării noastre pentru un export în acest sens se ridică la 4-5 milioane de capete. În plus, China vrea să importe din România și bovine și carne de porc.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90