Donaris 930 x 122

dacia

Schimbare majoră pentru concurentul Dacia!

Acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, preia proprietatea fabricii Ford din Craiova a fost finalizat cu succes.

Citiți și: Exclusiv. Majorare importantă pentru toți angajații Uzinei Dacia!

Prin acord, Ford a transferat proprietatea asupra fabricii sale din Craiova, care produce vehicule și motoare, către Ford Otosan, permițând astfel companiei să-și extindă operațiunile la nivel internațional.

Investiția de 490 de milioane de euro anunțată de Ford Otosan pentru următorii trei ani vizează producția următoarei generații Courier.

Citiți și: Anunț de ultimă oră privind Uzina Dacia: „Acesta este motivul pentru care există!”

Din totalul de 272.000 de unități prognozate de Ford Otosan ca producție anuală a uzinei din Craiova, următoarea generație Courier ar trebui să ocupe circa 100.000 de unități, iar producția Puma circa 189.000 unități.

Ford a mai anunțat că, în contextul transferului de proprietate de la Craiova, a fost creată o nouă companie – Ford Romania Services SRL – care integrează activitățile de vânzări și marketing ale Ford in România (Compania Națională de Vânzări), condusă de Roxana Capătă și Ford Business Solutions Center (FBS), condus de Dieter Rogmann.

De asemenea, unele funcțiuni europene suplimentare, precum Serviciile de Cumpărări și Contabilitate, care operează din Craiova, își vor desfășura activitatea în cadrul companiei Ford România Services.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3