SMART KIDS 930X122

dacia

TENSIUNE MAXIMĂ LA DACIA

Tensiune maximă la Dacia. La uzina Automobile Dacia din Mioveni a avut loc ultima rundă de negocieri din perioada prevăzută de lege între administrație și sindicat în privința creșterii salariilor pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2018.

Citiți și: Cele mai recente date despre Uzina Dacia. Informații oficiale

Cele două părţi nu au ajuns la un acord, starea de tensiune dintre administrație și sindicat fiind una maximă.

„Procesul verbal al şedinţei de negociere este clar: sunt întrunite condiţiile pentru declanşarea conflictului de muncă. De acum sunt mai mulţi paşi de parcurs, cum ar fi noi negocieri, eventual mediere, apoi grevă. Noi sperăm să obţinem o creştere salarială satisfăcătoare.”, declară pentru ePitești Ion Iordache, vicelider sindical la Dacia.

Citiți și: Argeș. Tranzacție uriașă! Centrul Dacia de la Oarja, implicat!

Amintim că, potrivit sursei citate, sindicatul cere pentru acest an o majorare generală a tuturor salariilor cu 600 de lei brut, în timp ce conducerea uzinei oferă o creștere generală cu doar 60 de lei și o creștere individuală de 0,7% (subiectul pe larg, AICI).

Amintim că săptămâna trecută Ion Iordache a avut o reacție dură la adresa administrației de la Automobile Dacia: „Ne-am săturat şi ne-am plictisit deja de ameninţări cum că Dacia se mută în Maroc sau cum că suntem necompetitivi! Raportat la ceea ce se întâmplă acum în România din punct de vedere salarial, este clar că salariile angajaţilor de la Dacia sunt foarte mici. Ajung mai mari dacă luăm în calcul munca peste program şi munca de sâmbătă şi duminică! Vrem o creştere salarială rezonabilă, altfel declanşăm conflictul de muncă!”

Negocierile de anul trecut s-au încheiat pe 1 martie cu o creștere cu 200 de lei a salariilor și cu alte beneficii (amănunte, AICI), după ce inițial sindicaliștii ceruseră o majorare cu 450 de lei brut.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3