930×122 CAPRA 5

autostrada pitesti-sibiu

VESTE BUNĂ DESPRE AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU

Tronsonul 1 între Sibiu și Boița al autostrăzii Pitești-Sibiu se apropie de 30% stadiu fizic, ritmul lucrărilor fiind unul extrem de bun, după cum apreciază Asociația Pro Infrastructură (API).

Citiți și: Anunț fantastic despre Autostradă! Se deschide!

În ritmul actual, consideră API, există toate șansele să circulăm pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești până la finalul anului 2022. Pe de altă pare, celelalte tronsoane din cel mai important proiect rutier al României au rămas în urmă, majoritatea neavând constructor desemnat.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 13 kilometri ai acestei secțiuni a fost câștigat de austriecii de la Porr în 2019, pentru suma de 612,65 milioane de lei. Conform informațiilor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aceștia ar trebui să finalizeze lucrările până pe 28 mai 2023.

Citiți și: Imagini ,,din cer” cu cele mai complexe lucrări de pe cea mai așteptată autostradă

Însă pe majoritatea tronsoanelor din autostradă încă nu avem un constructor: secțiunea 2 nu a fost lansată încă la licitație, pe secțiunea 3 se așteaptă depunerea ofertelor, iar pe secțiunea 4 se tot amână desemnarea unui câștigător. Pe secțiunea 5 a fost semnat contract anul acesta cu italienii de la Astaldi.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90