Donaris 930 x 122

greva

Exclusiv. Liderul de Sindicat Autoturisme Dacia, declaraţii despre greva spontană de la Mărăcineni

Viorel Ungureanu, lider al Sindicatului Automobile Dacia (SAD), a făcut declaraţii pentru ePiteşti, după ce a luat la cunoştinţă despre greva spontană de la METALIMPEX Mărăcineni, de astăzi (detalii, AICI).

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Vă reamintim, societatea respectivă are contract cu Uzina Dacia pentru colectarea deşeurilor metalice provenite din fabricaţia de vehicule. Viorel Ungureanu (Foto) a precizat că patronul firmei, acuzat de angajaţi că nu a repectat prevederile contractului colectiv de muncă, refuză momentan să iniţieze negocierile privind creşterea salariilor angajaţilor.

 

Citiți și: Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

 

„AŞTEPT SĂ NE DEA DE VESTE”

„E o tensiune. Conducerea societăţii respective refuză să iniţieze negocierile. Într-un act adiţional era stipulat că se va negocia vizavi de creşterile salariale, începând din luna ianuarie. Nu au făcut-o nici până astăzi. Pe data de 15 iunie expiră şi valabilitatea actului adiţional. Conform legii, negocierile trebuiau iniţiate cu 45 de zile înainte de acest termen. Oamenii sunt foarte revoltaţi pe acest lucru. Astăzi, de la ora 7, au oprit în mod spontan activitatea. Directorul firmei a spus că se gândeşte şi că ne va trimite un răspuns, dacă vom demara sau nu negocierile, în câteva ore. Aştept să ne dea de veste”, a transmis Viorel Ungureanu.

„ÎNŢELEG SUPĂRAREA OAMENILOR”

„A fost voinţa lor proprie să oprească activitatea, e o formă de protest şi înţeleg supărarea oamenilor. Au fost probleme şi anul trecut, anul acesta e deja prea mult. Creşterea galopantă a preţurilor îşi pune amprenta. Oamenii văd toate acestea, ei muncesc la fel. Chiar dacă expiră valabilitatea contractului, pe perioada Stării de Alertă toate acele drepturi trebuie respectate”, a continuat preşedintele SAD.

Cu alte cuvinte, conducerea METALIMPEX trage degeaba de timp. În cazul în care lucrurile rămân neschimbate, vor interveni probabil autorităţile competente care supraveghează piaţa forţei de muncă.

„Poate domnul director, în ceasul al 13-lea, va demara negocierile la această societate”, a conchis Viorel Ungureanu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90