930×122 CAPRA 5

autostrada sibiu-pitesti

EXPROPRIERILE PENTRU SECȚIUNEA 5 A AUTOSTRĂZII SIBIU-PITEȘTI, ADUSE ÎN ATENȚIA CNAIR

La începutul acestei săptămâni a fost semnat, așa cum se știe, contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 5 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, a cărei licitație a fost lansată în data de 11 iulie 2017 de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citiți și: Lucrări la Autostradă între Pitești și Curtea de Argeș. Imagini spectaculoase cu șantierul

„Cerem să demareze urgent procedurile de expropriere”

Este vorba despre 30,35 de kilometri ai viitorului drum de mare viteză (tronsonul  Curtea de Argeș – Pitești), care vor costa 1,71 de miliarde de lei plus TVA și care, în termene, ar însemna 12 luni de proiectare, obținere avize și emitere autorizație de construire și 4 ani de lucrări în teren.

Citiți și: A fost semnat contractul pentru lotul 4 al autostrăzii Sibiu – Pitești

„Tronsonul este relativ dificil: cel mai lung lot de autostradă contractat în prezent în România, aproximativ 5 km din cei 30 fiind poduri și viaducte, incluzând trei noduri rutiere, două spații de servicii și un CIC (Centru de Întreținere și Coordonare).

Sperăm ca implementarea să meargă corespunzător și termenele să fie respectate dacă nu chiar devansate cu 6-9 luni și la sfârșitul lui 2024 să putem circula!

Dar acest obiectiv ambițios va fi atins doar printr-o implicare totală a autorităților centrale și locale. Cerem CNAIR, Ministerului Transporturilor și tuturor agențiilor responsabile să demareze urgent procedurile de expropriere!

Pentru accelerare, solicităm constructorului și celor din CNAIR să realizeze, respectiv să aprobe proiectul tehnic pe sectoare mai scurte, să obțină autorizația de construire aferentă și să vedem utilajele în teren până la final de 2020, nu peste 12 luni!”, precizează asociația Pro Infrastructura, cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport.
(Foto: FB Pro Infrastructură)

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90