EcoMoto 930×122

autostrada sibiu-pitesti

EXPROPRIERILE PENTRU SECȚIUNEA 5 A AUTOSTRĂZII SIBIU-PITEȘTI, ADUSE ÎN ATENȚIA CNAIR

La începutul acestei săptămâni a fost semnat, așa cum se știe, contractul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 5 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, a cărei licitație a fost lansată în data de 11 iulie 2017 de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

„Cerem să demareze urgent procedurile de expropriere”

Este vorba despre 30,35 de kilometri ai viitorului drum de mare viteză (tronsonul  Curtea de Argeș – Pitești), care vor costa 1,71 de miliarde de lei plus TVA și care, în termene, ar însemna 12 luni de proiectare, obținere avize și emitere autorizație de construire și 4 ani de lucrări în teren.

Citiți și: Restricție de trafic, trei săptămâni, pe un drum foarte important

„Tronsonul este relativ dificil: cel mai lung lot de autostradă contractat în prezent în România, aproximativ 5 km din cei 30 fiind poduri și viaducte, incluzând trei noduri rutiere, două spații de servicii și un CIC (Centru de Întreținere și Coordonare).

Sperăm ca implementarea să meargă corespunzător și termenele să fie respectate dacă nu chiar devansate cu 6-9 luni și la sfârșitul lui 2024 să putem circula!

Dar acest obiectiv ambițios va fi atins doar printr-o implicare totală a autorităților centrale și locale. Cerem CNAIR, Ministerului Transporturilor și tuturor agențiilor responsabile să demareze urgent procedurile de expropriere!

Pentru accelerare, solicităm constructorului și celor din CNAIR să realizeze, respectiv să aprobe proiectul tehnic pe sectoare mai scurte, să obțină autorizația de construire aferentă și să vedem utilajele în teren până la final de 2020, nu peste 12 luni!”, precizează asociația Pro Infrastructura, cea mai importantă organizație nonprofit din România care monitorizează proiectele majore de infrastructură de transport.
(Foto: FB Pro Infrastructură)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90