Donaris 930 x 122

arie protejată

În Pădurea Trivale se întâmplă ceva!

În Pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

Subiectul ultimei perioade în Pitești: Trivale, pădure-parc sau arie protejată?

S-a întors problema pe toate fețele. S-au confruntat politicienii. Au fost tensiuni la ultima ședință a Consiliului Local. Și-n stradă, în timpul acțiunilor de protest.

Citiți și: De Revelion în pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Citiți și: Pitești. „Cinic”: Pădurea Trivale se transformă în pădure-parc

Cursul vremii sale

În tot acest timp, codrul secular trăiește după regulile proprii. Și pasiv la zbuciumul oamenilor, pare să-și vadă de cursul vremii sale. Printre frunzele care încep să îngălbenească și-au făcut apariția pițigoii. Toamna începe sa se simtă.

Ce s-a descoperit

Mai mulți piteșteni care se plimbau prin pădure au observat ceva nou.

Două apariții surprinzătoare. Care i-a bucurat enorm. Un cerb și o căprioară!

În Pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Zona Palatului Copiilor

Un piteștean, mare iubitor de natură, petrece mult timp pe băncile din pădure. Acesta ne-a confirmat:

,,Într-adevăr e vorba de un cerb și o căprioară. E pentru prima dată când vin atât de aproape de aleile pe care circulă oamenii.

De câteva ori am văzut această pereche în zona dintre Palatul Copiilor și panta spre cartierul Trivale.

Căprioara e mai blândă, rămâne în urma cerbului și se uită mereu înapoi spre oameni, parcă ar cere îngăduință…”.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

8 comentarii

  • Miriță Victor spune:

    Lăsați pădurea așa cum este! Prin „modernizare” nu veți face ceva comparabil cu ce a făcut natura.
    Tristă vanitate umană! Învățați să mergeți și „desculți”! Mai dați-vă jos din mașini și încercați mersul pe jos, fără alte accesorii și/sau lumină electrică!
    Lăsați pădurea așa cum este!
    Cinste celor care o apără, în forma ei originală!

  • Elena Iordache spune:

    lăsa ți pădurea în voia Domnului !
    Nemîncăților, nu vedeți cît rău ați adus pe pămînt ?
    lăsați animalele acolo unde le a adus Dumnezeu.
    în pădure.Acolo e licul lor.

  • dax spune:

    Daca o lasam asa in curand nu o vom mai avea.Vor incepe retrocedarile si atunci nu vom mai avea padure pentru toata lumea adica publica.Singurul mod prin care nu se poate retroceda si ca oamenii sa aiba acces la plimbari si recreere in siguranta este PADURE PARC.Este scris in lege.De aceea s-a optat pentru aceasta varianta.Mai sunt exemple in tara si functioneaza.Haideti sa ne informam corect inainte de a vorbi despre ceva.

  • Mircea nu chiar batran spune:

    Dacă distrugeți și ultima rămășițe a Piteștiului adevărat,ma rog sa se construiască lângă proprietățile voastre câteva palate cu multe turnulețe și muzica de înaltă calitate.Plus îngerași. are se caca on fata portiii voastre.

  • Vergil spune:

    Lăsați pădurea în starea ei naturala, cu pițigoi, veverițe, cerbi, căprioare, miere, etc. care sa trăiască liberi. Altfel va deveni o grădină zoologică unde vor trăi ca în cuști, iar noi, cetățenii, poate ne vom bucura de frumusețea aceasta naturală numai după ce vom plăti o taxă și vom intra prin turnicheti.

  • Ovidiu spune:

    Pădure Parc în care piteștenii sa se plimbe în siguranță că este zi sau noapte … mai ales ca acum se face noapte mai repede.
    Pădurea fiind f aproape de Pitești cred ca este logic sa avem amenajat gen Parc … fara a se distruge flora dar cu amenajarea de alei și astfel cât mai multă lume sa facă mișcare și relaxare în siguranță. Sper sa nu se ajungă sa avem și animale sălbatice .. periculoase pt om.

  • Costel spune:

    Văd mai mereu arbori sănatoși tăiați,alți arbori uscați și cu diferite boli nu sunt tăiați,se vede că și în PADUREA TRIVALE ACȚIONEAZĂ MAFIA TĂIERILOR DUPĂ BUNUL PLAC AL MAFIOȚILOR ȘI NIMENI NU SUFLĂ NIMIC,LIMIȘTE ȘI PACE,MAFIA ARE DRUM LIBER ȘI PROTEJAT LA DISTRUGERE,DE SUS,DELA CEI CE SUNT PLĂTIȚI,SĂ APERE ACEASTĂ MINUME A PITEȘTIULUI,PĂDUREA TRIVALE,CARE SE RĂREȘTE,CONFORM UNUI PLAN DIABOLIC DE DISTRUGERE DISCRETĂ,DUPĂ BUNUL PLAC,AL „APĂRĂTORILOR” EI.

  • Pai voi de unde credeti ca vin banii aia murdari cu care plateste GENTEA salariile incredibil de mari ale nulitatilor de la FC Argeș? Cumva din buzunarul lui??
    Nu trebuie sa si faca si el stocul pentru perioada cand nu va mai pastori cu abilitate comuna Pitesti? Ca la Uda e viata grea, el are cheltuieli mari si obraz subtire…
    Sau aiuritul mai spera la un mandat…Are sanse, avand in vedere IQ celor care il voteaza!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90