Donaris 930 x 122

ministerul educatiei

Locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi trecute în catalog

Ieri, 27 august, Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare și directorii de școli o informare conform căreia, învățătorilor și diriginților li se cere să nu mai solicite părinților sau tutorilor legali ai elevilor informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia lor.

Citiți și: Anunț important pentru elevi! Cum va începe școala după vacanța de Paște

Edupedu.ro a obținut documentul conform căruia profesorii diriginți și învățătorii nu-i vor mai întreba pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție sau ce meserie au.

Citiți și: SCHIMBĂRI ÎN STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2020-2021

În mod concret, ministerul educației informează că  „începând cu anul școlar 2021 – 2022, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor”.

Dacă aceste rubrici vor apărea totuși în catalog, vor rămâne necompletate, profesorii diriginți și învățătorii vor completa doar rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților.

Conform documentului „această solicitare vine în sprijinul asigurări echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei”.

Foto principal descriptiv: NewsBV

Foto 2: Edupedu.ro

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441