Donaris 930 x 122

ministerul educatiei

Locul de muncă, ocupația sau profesia părinților nu vor mai fi trecute în catalog

Ieri, 27 august, Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare și directorii de școli o informare conform căreia, învățătorilor și diriginților li se cere să nu mai solicite părinților sau tutorilor legali ai elevilor informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia lor.

Citiți și: Decizie majoră pentru elevi, în acest an școlar!

Edupedu.ro a obținut documentul conform căruia profesorii diriginți și învățătorii nu-i vor mai întreba pe părinții elevilor unde lucrează, ce funcție sau ce meserie au.

Citiți și: Obligație pentru toate școlile! Ce se întâmplă cu bursele elevilor

În mod concret, ministerul educației informează că  „începând cu anul școlar 2021 – 2022, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor”.

Dacă aceste rubrici vor apărea totuși în catalog, vor rămâne necompletate, profesorii diriginți și învățătorii vor completa doar rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților.

Conform documentului „această solicitare vine în sprijinul asigurări echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei”.

Foto principal descriptiv: NewsBV

Foto 2: Edupedu.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3