930X122 MAIA

amenzi in restaurante

PATRON DE LOCAL AMENDAT ŞI LA CURTEA DE ARGEŞ. ALTE 140 DE SANCŢIUNI

În ziua de 12 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții DSVSA Argeș, au acţionat pentru respectarea prevederilor legale privind măsurile specifice stării de alertă, cu scopul de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, împrejurare în care au constatat că o societate comercială de tip restaurant, de pe raza municipiului Curtea de Argeș, funcționa, încălcând prevederile legale în vigoare. În urma celor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

Citiți și: Piteşti: Amenzi în localuri pentru că s-a permis accesul clienţilor nevaccinaţi

La Piteşti, restaurantul „Brisetto” a fost amendat în ziua anterioară (detalii, AICI).

Per ansamblu, peste 250 de efective de polițiști și polițiști locali au acționat în ultimele 24 de ore, verificând aproape 3.500 de persoane, în cadrul activităţilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2.

Citiți și: Video: Amendă uriaşă la „Casa Boierului” din Piteşti. Chefuiau 60 de oameni

260 poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 37 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi 4 acţiuni cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş, poliție locală şi alte structuri, cum ar fi DSP, DSVSA, RAR, structuri cu atribuții în domeniul silviculturii și altele).

Au fost verificate 3.325 de persoane, din care 2.381 doar în cadrul acţiunilor punctuale.

Au fost verificate 123 de societăţi comerciale, din 130 de locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

De asemenea, 262 de autovehicule au fost verificate, din care 88 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.000 de lei, după cum urmează:

– 127 de sancţiuni, în valoare de 14.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– o sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată unei societăți comerciale;
– 15 sancţiuni, în valoare de 6.250 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

(Foto: descriptiv)

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90