930×122 CAPRA 5

pdl

EXCLUSIV! CONSILIERII LOCALI DE LA PDL PITEŞTI I-AU SCRIS LUI PONTA. CITEȘTE CE I-AU CERUT!

Consilierii PDL au formulat o scrisoare în numele Consiliului Local Pitești pe care voiau să i-o trimită lui Victor Ponta, premierul României. Este vorba despre o scrisoare pentru susţinerea proiectului de construire a autostrăzii Piteşti-Sibiu.

Citiți și: Pitești: Ce vrea să facă Primăria în fostul sediu PDL pe care dă un milion de euro!

Membrii USL ai Consiliului Local s-au opus, însă, textului deja formulat, iar primarul Tudor Pendiuc a spus că trebuie elaborat un text de comun acord care să îi parvină primului-ministru, ceea ce se va întâmpla în luna februarie.

Ce scriau, aşadar, consilierii PDL?

Citiți și: Pitești: Pendiuc și autobuzele cumpărate ilegal. Prejudiciul, peste 6 milioane €

„Membrii Consiliului Local al municipiului Piteşti şi primarul municipiului, alături de cetăţenii oraşului, ne exprimăm surprinderea cu privire la neincluderea tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu în strategia de dezvoltare a reţelei de autostrăzi 2014-2018. Argumentul principal pe care dumneavoastră îl transmiteţi opiniei publice cu privire la acest aspect, anume că acest tronson are un cost de peste 3,5 miliarde de euro şi astfel ar depăşi fondurile europene pentru perioada 2014-2020, nu este real. Potrivit standardelor de cost ale CNADR, costul total al acestui tronson ar fi de aproximativ 1,77 de miliarde de euro. Rezultă 1,5 miliarde de euro finanţate prin fondurile de coeziune şi 265 de milioane de euro de statul român. (…) Nerealizarea cât mai rapidă a tronsonului Piteşti-Sibiu va duce la pierderi uriaşe atât economiei judeţului Argeş, oraşului Piteşti, cât şi la nivelul întregii ţări. Amintim aici numai platforma Dacia-Renault, cu întreaga industrie orizontală.

(…) Ne exprimăm încrederea că veţi realiza programul de autostrăzi 2014-2018 şi veţi decide cât mai rapid reactualizarea studiului de fezabilitate şi, implicit, ne exprimăm speranţa, în numele oamenilor de afaceri din judeţul Argeş, dar şi al cetăţenilor din Piteşti, că acest tronson va fi inaugurat până în 2018″, se arată în scrisoare, care va fi, însă, corectată în funcţie de opţiunile USL-iștilor din Consiliul Local Pitești.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3