Alina Gorghiu

Parlamentul a votat o altă lege importantă a Alinei Gorghiu

Parlamentul a votat o altă lege importantă a Alinei Gorghiu.

Citiți și: Alina Gorghiu: „Este necesară o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice față de AUR”

Răspunderea penală pentru infracţiuni grave, precum trafic de persoane, trafic de minori, agresiune sexuală, proxenetism și tortură asupra minorilor nu se prescrie Proiectul legislativ inițiat de parlamentarii PNL Alina Gorghiu, Iulia Scântei și Gabriel Andronache a fost adoptat, joi, de Camera Deputaților, for decizional.

Citiți și: Alina Gorghiu: Radu Perianu, liderul care poate asigura echilibru și responsabilitate la PNL Argeș

Inițiativa legislativă modifică și completează Codul Penal astfel încât se stabiliește caracterul imprescriptibil al răspunderii penale pentru infracțiunile menționate.

Se prevede, de asemenea, și majorarea pedepsei pentru infracţiunea de nedenunţare, dar și incriminarea nedenunţării infracţiunilor de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile sau a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale săvârşite faţă de un minor.

„Se elimină astfel situațiile în care termenele de prescripție se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluționate, iar autorii pedepsiți”, precizează argeșeanca Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Legea merge la promulgare, la Președinție.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Un comentariu


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441