930×122 CAPRA 5

Alina Gorghiu

Parlamentul a votat o altă lege importantă a Alinei Gorghiu

Parlamentul a votat o altă lege importantă a Alinei Gorghiu.

Citiți și: Coteț, „gând rău” pentru Gentea. Iar Gorghiu „avertizează” jurnaliștii la conferință

Răspunderea penală pentru infracţiuni grave, precum trafic de persoane, trafic de minori, agresiune sexuală, proxenetism și tortură asupra minorilor nu se prescrie Proiectul legislativ inițiat de parlamentarii PNL Alina Gorghiu, Iulia Scântei și Gabriel Andronache a fost adoptat, joi, de Camera Deputaților, for decizional.

Citiți și: Se va întâmpla și asta! Un ministru va ajunge la penitenciar!

Inițiativa legislativă modifică și completează Codul Penal astfel încât se stabiliește caracterul imprescriptibil al răspunderii penale pentru infracțiunile menționate.

Se prevede, de asemenea, și majorarea pedepsei pentru infracţiunea de nedenunţare, dar și incriminarea nedenunţării infracţiunilor de trafic şi exploatare a persoanelor vulnerabile sau a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale săvârşite faţă de un minor.

„Se elimină astfel situațiile în care termenele de prescripție se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluționate, iar autorii pedepsiți”, precizează argeșeanca Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă.

Legea merge la promulgare, la Președinție.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90