EcoMoto 930×122

contrabanda

Prinși în flagrant de polițiști! Contrabandă în Pitești!

Prinși în flagrant de polițiști! Contrabandă în Pitești!

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

Mai mulți agenți economici au fost sancționați de către autorități după ce au fost prinși că vindeau bunuri contrafăcute ,,la negru”, fără a emite bon fiscal.

Polițiștii au ridicat mai multe produse și au întocmit dosar penal:

Citiți și: Percheziții mamut în 35 de județe! Argeșul printre ele! Contrabandă cu arme!

,,În dimineața zilei de 01 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume.

Precum și, pentru respectarea obligației agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, la Târgul săptămânal organizat pe raza comunei Bradu.

 

În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale și au întocmit un dosar penal.

Astfel, polițiștii specializați au identificat trei agenți economici care nu respectau obligația de a emite bonuri fiscale. Unul dintre aceștia nu deținea un aparat de marcat electronic fiscal.

Prinși în flagrant de polițiști! Contrabandă în Pitești

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei, conform O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, fiind aplicată și o măsură complementară constând în suspendarea activității economice pentru lipsă aparat de marcat electronic fiscal.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii au depistat un agent economic, cu sediul în Buzău, care oferea spre vânzare detergenți, produse de curățenie și îngrijire corporală, susceptibile a fi contrafăcute.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar, conform art. 102, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, au fost ridicate peste 200 de recipiente a câte 6 litri, precum și 78 de recipiente a câte 400 ml, purtând însemnele ale unor mărci înregistrate, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de tituarii mărcilor.”, transmite Poliția Argeș.

Video: Inspectoratul de Poliție Argeș

Foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90