New Profesional Consult 930 x 122

contrabanda

CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI LA PITEŞTI / 12 PERSOANE CONDUSE LA AUDIERI

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, și procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat 85.000 de ţigarete de contrabandă în urma a 12 percheziții efectuate, astăzi, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Citiți și: Prejudiciu de 13 milioane de €! 79 de percheziții în 14 județe, inclusiv Argeș

La data de 30 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în judeţul Argeș, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Activitățile au fost realizate în localităţile Piteşti şi Stolnici, la locuințele a 8 persoane și sediile unor societăți comerciale.

Citiți și: Contrabandă cu mii de țigarete în Pitești!

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2020, membrii a două grupări infracţionale, în baza unor înţelegeri infracţionale anterior stabilite, ar fi achiziţionat, transportat, depozitat şi vândut ţigări nefiscalizate, în scopul obținerii unor venituri ilicite prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

Prin activitatea infracțională, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 55.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 85.000 de ţigarete de contrabandă, aproximativ 30.000 de lei, mai multe telefoane mobile şi un suport extern memorie.

12 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3