Donaris 930 x 122

covid-19

O TESTARE LA NIVEL NAȚIONAL VA FI FĂCUTĂ DUPĂ 1 IUNIE

O testare la nivel național va fi făcută în România după data de 1 iunie 2020, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-o declarație pentru Europa FM.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Ministerul Sănătății vrea ca prin această testare să verifice nivelul de imunizare a populației și răspândirea în țara noastră a noului coronavirus.

„Noi avem o testare, pe care o facem în colaborare cu Institutul Național pentru Sănătate Publică și Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Dar o vom face cam la trei luni de la debutul pandemiei, pentru a evalua atât starea imunizării populației, cât și cea a evoluției ulterioare. Va începe după 1 iunie.

Citiți și: O nouă variantă COVID sperie medicii din întreaga lume! Face deja ravagii!

Noi trebuie să vedem când s-ar termina pandemia sau prima etapă a ei. Fiindcă deocamdată nu coborâm. Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost sâmbătă și testările sunt mai puține. Facem evaluarea în funcție de numărul de cazuri din acel moment. Bugetul depinde și de testele care ar putea fi serologice sau și moleculare. În funcție și de zone. Unele cu focar mare, altele cu focar mic. O să testăm voluntarii, dar pe care îi căutăm în anumite focare”, a declarat ministrul Sănătății pentru Europa FM.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3