New Profesional Consult 930 x 122

căpușă

POSIBIL BOALĂ PERICULOASĂ ÎN ARGEȘ. DSP COMUNICĂ

Posibil boală periculoasă în Argeș. DSP comunică. O mamă a semnalat recent că, în timpul unei plimbări într-un parc din Pitești, copilul ei ar fi fost mușcat de o căpușă. Ulterior, ar fi mers cu copilul la spital.

Citiți și: Controale ,,la sânge” într-un spital din Argeș. Nereguli deosebit de grave

Am luat legătura cu autoritățile competente pentru a afla dacă au fost sau nu semnalate astfel de cazuri, care, așa cum se știe, atrag boala Lyme. Potrivit inspectorului în relații cu publicul al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Luminița Tițu, în Argeș există 2 suspiciuni de contactare a acestei boli, boală care este transmisă prin mușcătura de căpușă.

”Este vorba despre 2 adulți: un bărbat în vârstă de 33 de ani din comuna Leordeni și un altul de 68 de ani din comuna Schitu Golești. În aceste situații există suspiciuni de contactare a bolii Lyme în urma mușcăturii de căpușă. Analizele sunt în lucru la Institului Național de Cercetare „Cantacuzino”.

Citiți și: Protest în oraș! Angajații de aici vor salarii mai mari!

La DSP Argeș, suspiciunile au fost raportate săptămâna trecută.”, precizează pentru ePitești Luminița Tițu.

Totodată, Tițu adaugă că ”în luna februarie a ajuns la Spitalul de Pediatrie un copil despre care se credea că ar fi fost mușcat de căpușă. S-a dovedit a fi negativ acel caz.”

Lyme este o boală infecțioasă, care se transmite la om prin mușcătura de căpușe. Netratată, boala poate duce la complicații severe (de la febră până la encefalită, tulburări de somn, tulburări de vedere) și chiar la moarte.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA