EcoMoto 930×122

bacșiș

Se dă lege! O nouă taxă de la 1 ianuarie!

Bacșișul va fi inclus în nota de plată și impozitat! Ce trebuie să știi când vei merge la restaurant după 1 ianuarie

Citiți și: Pitești. Nimeni nu se aștepta la așa ceva! Poliția în baruri și restaurante

Comisia de Buget Finanțe din Camera Deputaților a dat aviz pozitiv pe un proiect de lege care aduce în actualitate o inițiativă mai veche, practicată în multe alte țări, adică evidențierea pe nota de plată și impozitarea bacșișului oferit chelnerilor de către clienți.

Conform Economica.net, deputații din Comisia de specialitate au mers pe o valoare de 10% din notă, situată undeva pe media altor țări europene care au legislații în acest sens.

Citiți și: PROIECT PENTRU IMPOZITAREA BACȘIȘULUI

Numeroase state din lume au reglementat deja de foarte multă vreme bacșișul, iar în Europa valoarea acestuia este undeva între 10 și 20%.

În Statele Unite, bacșișul merge și până la 25%, iar în unele țări arabe chiar până a 35%.

În România, cu precădere în București, există deja localuri unde bacșișul este inclus în nota de plată, tocmai de considerente fiscale, aceasta fiind o soluție de eficientizare pentru patroni.

Foto descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90