EcoMoto 930×122

europol

Secretomanie totală. Licitații de milioane de euro pentru noile uniforme ale polițiștilor

Sindicatul Europol acuză statul de secretomanie în cazul licitațiilor pentru noile uniforme ale polițiștilor, licitații în valoare de zeci de milioane de euro.

Citiți și: Sindicatul Europol: Ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii!

Într-un prim material cu privire la acest subiect, sindicatul Europol detaliază licitaţia care vizează achiziţionarea de încălţăminte.

Secret total demn de filmele cu James Bond

„După ce s-a mimat în câteva rânduri partea cu dialogul social, zilele de 19 și 20 martie 2022 ne-au conferit o mare surpriză!

Citiți și: Autospecială de Poliție, împinsă de agenți în mijlocul unei intersecţii

Neștiute de nimeni, decât de cei care trebuiau, neanunțat pe nicăieri, decât acolo unde trebuie, nepublicate anterior oricât de mult ne-am străduit să le aflăm și chiar ne-am chinuit, dar nimeni nimic.

Într-un secret total demn de filmele cu James Bond, Sistemul Informatic Centralizat de Achiziții Publice (SICAP) a publicat trei anunțuri de participare (licitații) din care astăzi îl vom detalia pe cel referitor la noile modele de încălțăminte în valoare de 147.395.840 de lei, adică aproximativ 29,8 milioane de EURO fără TVA.”, a transmis astăzi, Sindicatul Europol.

În urma unei analize a specificațiilor care se arată în licitație, Sindicatul se întreabă CINE și CUM va realiza acești pantofi în România sau dacă încălțările sunt conforme cu standardele impuse de specificul activității de polițist.

Analiza Europol

„Pantofi intervenție iarnă bărbați/femei – maxim 60.000 de perechi care se ridică la un preț total de 24.000.000 de lei.

Asta se traduce printr-un preț maximal de 400 de lei/ pereche, iar dacă ne aplecăm asupra specificațiilor tehnice, observăm cerințe mari, tehnologii noi, pornind de la sistemul de prindere al tălpii IJ (injectată) și finalizat cu branțul anatomic OrthoLite, complet detașabil, iar ca bonus – un branț de rezervă.

Pantofi intervenție vară bărbați/femei – maxim 60.000 de perechi la un preț total de 21.933.000 de lei.

Astfel, vorbim de un preț unitar de 365,55 lei/pereche. Care ar fi diferența? Dacă fețele pantofilor de iarnă sunt confecționate din piele impermeabilizată, aici găsim o țesătură tip Cordură pe aproximativ 50% din suprafața pantofului în combinație cu piele. Tot impermeabilizată. Un început bun am spune, schițele și fotografiile reprezentative din specificații ilustrând un pantof tactic tip HAIX (care fie vorba între noi, este una dintre cele mai mari și profesioniste firme producătoare de acest tip de încălțăminte).

Totuși, nu avem cum să nu ne întrebăm CINE și CUM va realiza acești pantofi în România, întrucât tehnologiile și modul de asamblare solicitat este patentat internațional. Asta rămâne de văzut! De asemenea, un astfel de pantof, achiziționat singular de la HAIX, are un preț de aproximativ 650 de lei. Până și ”rudele” inferioare, produse de către firme internaționale mai mici, nu le poți achiziționa sub 450 de lei. Și încă ceva! Toată încălțămintea are garanție minim 2 ani. HAIX, oferă pentru un anume tip chiar și 5 ani! Dacă se rup șireturile după două luni, ne vor schimba pantofii?

Vezi restul analizei pe Europol.

”Unii dintre noi nu stăm prin birouri la căldură”

De asemenea, deși stocul de pantofi din piele va fi reîmprospătat, polițiștii nu au bocanci pentru intervenții, atrage atenția Europol.

”Nu de alta, dar ştiţi… unii dintre noi mai intrăm prin canale, prin noroaie, prin funingine şi resturi fumegânde, prin epave de autovehicule descarcerate, nu stăm prin birouri la căldură”, mai precizează sindicaliștii.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90