930 x122 grota rece

masca

SITUAȚIILE ÎN CARE MASCA NU ESTE OBLIGATORIE ÎN SPAȚIILE DESCHISE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 26.10.2020, Hotărârea numărul 50 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citiți și: Masca și tirajul epidemiologic, din nou în școli și grădinițe
Astfel, hotărârea clarifică situațiile în care masca de protecție sanitară poate fi îndepărtată, în spațiile deschise, în județele sau localitățile în care purtarea ei este obligatorie.
Situațiile când masca poate fi îndepărtată sunt: fumatul, consumul de produse alimentare sau băuturi, desfășurarea activităților sportive individuale – doar pentru perioade scurte de timp și doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și pot respecta o distanță de cel puțin 2 metri față de alte persoane (click pe poză pentru mărire).
Foto: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90