EcoMoto 930×122

covid-19

DĂ-NE, DOAMNE, MASCA NOASTRĂ CEA DE PE URMĂ!

E diferență mare între confortabil și necesar. Masca nu e comodă, dar e utilă. Ne place, nu ne place, trebuie purtată, mai ales că-n Argeș e literă de lege (mai exact, de hotărâre a CJSU). Și nu amenda e aia care trebuie să ne motiveze, ci eficiența demonstrată a capacității sale de a limita răspândirea coronavirusului, de a nu supraaglomera ATI-ul și cimitirele. E deja clișeu ce zic aici și-mi voi lua hate-ul de rigoare, dar încă mă mai mir că lucruri simple, absolut logice și de bun-simț, sunt tot neînțelese, iar cugetările conspiraționiste, exagerate și mai sforăitoare ca oricând. De la așa-zisa încercare a Guvernului de a ne ține sub control, 5G-ul și copiii noștri, cărora li se fură libertatea, până la suprimarea oxigenării materiei aproape cenușii (o justificare la îndemână pentru cei ce n-o posedă), s-au trăncănit mai toate. Trendul e, mai nou, pe Dumnezeu, invocat să-i bată pe cei puși să extermine cu botnița bătrânii.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Pe lângă cei ce neagă efectiv existența virusului și cei care trăiesc un disconfort argumentat de chestiuni pur medicale, vreo trei categorii, ușor de identificat, aș mai însăila aici:

1 – ignoranții, care refuză să se informeze din sursele oficiale și integrează ce e mai la-ndemână, mai convenabil și mai în acord cu lehamitea în care ei se lăfăie, încurcați de peticul de pânză ce nu se asortează cu ce-au împrumutat ad-hoc din mediul virtual;

Citiți și: Revine pandemia! Se închid restaurante și școli

2 – cei care au de câștigat din promovarea unor judecăți absurde, prin care-i întrețin pe precedenții și care bagă-n ceață categoriile semi-prudente, postulând tâmpenii ce-i fac să penduleze pe unii care n-au timpul necesar să și verifice din cel puțin trei surse sigure aserțiunea;

3 – egoiștii, care știu că virusul există, care știu că masca purtată de ceilalți îi protejează mai ales pe ei, dar care nu și-ar pune-o decât dacă lor li s-ar garanta că bucățica aia incomodă i-ar ajuta întâi pe ei, meschinii. Egoiștii care ți-ar strănuta în față doar ca, eventual, să moară și capra vecinului, dacă e să fie și COVID la mijloc. Egoiștii care, odată infectați (Doamne ferește!), fii sigur că se vor plimba cu bună știință și prin mall, și cu autobuzul, desigur, dacă îmbolnăvirea nu-i va calamita într-un spital. Egoiștii, care vor da din coate ca s-ajungă primii la vaccin și care vor striga că statul nu i-a protejat destul.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3