EcoMoto 930×122

coronavirus

DECES 525, DECES 526, DECES 527. NU MAI VEDEM MORȚII DE CIFRE

La 527 a ajuns numărul morților COVID-19. Deja nu mai vorbești de oameni, vorbești de numere.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Nu te mai mișcă ultimul deces anunțat de GCS. E doar un reper în bilanțul ăla care va crește oricum. Îți bei cafeaua în izolare, urmărind update-urile, integrând cifrele, evaluând trendul… Hai, că nu e așa de rău, îți zici, ca să găsești o scuză demnă pentru vidul de empatie pe care refuzi să-l recunoști.

Calculezi cât te costă criza asta, ce vacanțe ratezi și te uiți la conservele pe care le-ai stivuit aiurea și din egoism în debara. Nicio emoție nu te mai încearcă. Te-ai obișnuit cu răposații pe bandă rulantă și tresari doar când statistic nu-ți dă socoteala.

Citiți și: Argeș. Dezastrul demografic continuă

Marți seara, Ministerul Sănătății a revenit cu o precizare la situația raportată cu doar câteva ore în urmă, fiindcă-i scăpase un mort: o femeie de 37 de ani, din Mureș. Al 495-lea deces înregistrat în rândul nefericiților infectați, deși defunctul 495 mai fusese anunțat o dată – un bărbat din Gorj, raportat cu câteva zile în urmă la poziția 251. Deci, s-a lămurit și te liniștești: morții dau la număr, numele diferă.

Bilanțul, în sine, nu-ți mai dă insomnii ca-n primele zile ale pandemiei. Sunt niște cifre, acolo, nenorocirile altora.

Și vezi, din întâmplare, pe Facebook, un bătrân îngenunchiat în stradă, la Costești. O imagine a zilei de miercuri, când moaștele Sfintei Filoteia au fost scoase din noua catedrală arhiepiscopală de la Curtea de Argeș și purtate prin județ, ca să ne izbăvească de COVID. Omul ăsta a așteptat-o pe ocrotitoare în rugăciune, cu lacrimi în ochi, la poate prima și ultima întâlnire cu Sfântulița…

Și vezi în el toată pioșenia aia de care nu mai ești capabil, deși ți-ai dori să crezi că nu te-a alienat total izolarea asta.
(Foto: Marius Botofei – FB Primăria Orașului Costești, Argeș)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90