EcoMoto 930×122

covid-19

terase

CE REGULI SE APLICĂ LA TERASĂ CÂND MASCA DEVINE OBLIGATORIE ÎN SPAȚII DESCHISE ȘI ÎNCHISE

Unul dintre articolele deciziei CJSU adoptate ieri precizează că, începând cu data de 30 iulie 2020, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș începând cu vârsta de peste 5 ani, în spații închise și deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

La terase însă, masca se poate da jos pe toată durata șederii.

„Masca se poartă până la masă, se poate da jos, evident, dar se pune, din nou, când se părăsește masa. Numărul de persoane la masă, distanța dintre mese, suprafața în mp a terasei, sunt deja reglementate și trebuie respectate!”, precizează prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Citiți și: Masca și tirajul epidemiologic, din nou în școli și grădinițe

Amintim că administratorii societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea) vor proceda, de mâine, la reducerea duratei evenimentului până la ora 22.00 de luni până vineri şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând (prin personalul de deservire) monitorizarea permanentă a respectării de către participanţii la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

Măsura vine în completarea alteia, adoptate săptămâna trecută, care se referă la limitarea programului la terase (până la ora 22.00 de luni până vineri şi 23.00 sămbătă şi duminică).

Foto: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90