New Profesional Consult 930 x 122

bazin

CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ, INSTRUCTOR DE ÎNOT LA BAZINUL OLIMPIC

Şi-a început activitatea sportivă la vârsta de 4 ani. A practicat înot de performanţă până la 18 ani, atunci când o operaţie la umăr i-a răpit bucuria de a mai concura. Acum este instructor pentru copii la Bazinul Olimpic din Piteşti. Vorbim despre Alexandra Mihaela Vijan, o tânără ambiţioasă din Câmpulung Muscel, elevă la Liceul cu Program Sportiv din Piteşti.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

,,M-am apucat de iniţiere din pasiune şi plăcere. Lucrez cu copii cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani şi din suflet îmi doresc să devină campioni la fel ca şi mine. Lucrez foarte bine cu ei, sunt receptivi, talentaţi şi au toate şansele să devină profesionişti.

Primul meu cursant, fratele meu mai mic, cel pe care l-am învăţat să înoate şi căruia i-am dat o mulţime de sfaturi utile, face deja înot de performanţă în Londra. Le recomand tuturor părinţilor să-şi înscrie copiii la acest sport, deoarece este o activitate care stimulează dezvoltarea fizică armonioasă. Sunt copii cărora le e teamă de apă, însă trebuie să ştie că aceasta este o fobie care se poate vindeca prin mult antrenament.’’, ne spune Alexandra.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Are acasă sute de diplome şi medalii de la competiţii naţionale şi internaţionale.

,,Pentru miile de ore petrecute în apă pot spune că am avut performanţe excelente. Sunt campioană națională la probele de 400, 800 şi 1.500 de metri liber, probe de aerob. Am acasă în jur de 250 de medalii şi peste 500 de diplome. Am participat şi la concursuri internaționale, la care, la fel, am avut performanţe. Aproximativ 25% dintre medalii sunt câștigate la astfel de concursuri. Cea mai bună performanță a mea a fost la Campionatul Balcanic de juniori din Grecia, acolo unde am ocupat locul 4 la proba de 400 de metri liber.’’, adaugă Alexandra Mihaela Vijan.

Ea îşi doreşte ca după absolvirea liceului să-şi continue studiile la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport şi să lucreze în continuare cu copiii. (Foto: Arhivă personală Alexandra Vijan)

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3