930 x122 grota rece

barajul vidraru

ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ DE APĂ: JEGUL DE LA VIDRARU TREBUIE CURĂȚAT DE HIDROELECTRICA

Nu de ieri, de azi, mizeria colcăie în partea de lac de la buza barajului Vidraru. Într-o cruntă bătaie de joc la adresa argeșenilor, a turiștilor și, mai de curând, a prefectului Mihai Oprescu, autoritățile abilitate nu curăță jegul. Nesimțirea este șocantă și pune în pericol turismul județului. Deși a trecut o lună și jumătate de când prefectul a cerut salubrizarea lacului în urma unui articol publicat de ePitești, „marea” de PET-uri, crengi și butuci din lemn plutește în continuare pe apa mustind a jeg.

Citiți și: Cel mai mare producător de energie din România, schimbare importantă!

În urmă cu puțin timp o piteștencă revenită dintr-o plimbare duminicală la barajul Vidraru ne-a scris indignată: „Acum m-am întors de la Vidraru. Nu poți să faci nici măcar o fotografie din cauza mizeriei care zace în lac! Să nu mai spun că locul este plin de turiști, iar ei nu fac nimic în așa fel încât zona să fie cât mai atrăgătoare. Ar fi niște bani obținuți simplu și curat, dar ei preferă să taie pădurile!”

Articolul publicat ieri de ePitești despre cloaca din lacul barajului Vidraru http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/oribil-jegul-de-la-vidraru-rezista-nici-de-prefect-nu-au-rusine/ a fost citit și la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. Purtătorul de cuvânt al instituției, Ana Maria Dulică, ne-a precizat în scris că de curățarea lacului este responsabilă Hidroelectrica Curtea de Argeș: „Pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, vă transmit că lacul de acumulare Vidraru se află în administrarea SC Hidroelectrica SA. În autorizațiile de gospodărire a apelor emise de Apele Române pentru lacurile de acumulare din administrarea SC Hidroelectrica SA este prevăzută următoarea condiție: ”Sucursala va acționa pentru curățarea frontului de retenție (frontal deversant și prize hidroagregate) de plutitori ce pot crea blocaje (lemn, bușteni etc.) prin colectarea și transportul acestora în locuri special amenajate, cu notificarea ANAR/ABA”. Această condiție este agreată și de către SC Hidroelectrica SA.”, precizează purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea.

Citiți și: Argeș. Ce poți face la 75 de ani? Accident cu mașina

Ca și până acum, vom urmări subiectul. Vom vedea cât se va mai întinde colosala nesimțire a celor obligați să asigure curățenia unuia dintre cele mai importante obiective, inclusiv turistice, ale Argeșului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90