Donaris 930 x 122

avalansa

Alpinist argeșean, surprins de avalanșă în Himalaya! 

Alpinist argeșean, surprins de avalanșă în Himalaya!

Citiți și: Avalanșa de la Capra. Poliția a deschis dosar penal pentru înșelăciune
Alpinistul român Horia Colibăşanu şi camarazii săi, piteșteanul Marius Gane – sportiv român de performanţă şi alpinist de mare altitudine şi Peter Hámor – alpinistul slovac care a urcat pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya – au fost surprinşi de o avalanşă pe Dhaulagiri, în Himalaya, ei fiind nevoiţi să taie cortul în care se aflau pentru a se salva. Cei trei alpinişti se vor întoarce în tabăra de bază, unde vor decide dacă vor mai continua ascensiunea spre vârf, anunță Hotnews.ro.
„Avem veşti din expediţie şi din păcate nu sunt cele pe care le aşteptam cu toţi. Noaptea trecută, la 6.800 de metri altitudine pe Dhaulagiri, o avalanşă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpinişti şi i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiţi să taie cortul cu briceagul pentru a ieşi.
Peter şi Horia au ieşit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu şi-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reuşit să îşi găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopţii şi să ajungă în siguranţă în Tabăra 1.
Horia a transmis de acolo că toţi trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază. În funcţie de vreme şi de celelalte condiţii vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a alpinistului Horia Colibăşanu.
Foto: Facebook Horia Colibășanu.

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 pe 90 Costache