Donaris 930 x 122

europe direct

ELEVII DE LA „BRĂTIANU” ȘI „ZINCA”, INFORMAȚI DESPRE OFERTA UNIVERSITĂȚILOR STRĂINE

Europe Direct Argeș, din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” din Pitești, în colaborare cu o asociație reprezentată de consilierul educațional Emilia Szuszmann, a organizat un seminar de informare pentru tineri cu privire la oportunitățile de studiu în țări ale Uniunii Europene.

Citiți și: Locuri de muncă pentru români vacante în străinătate!

Elevi de la licee de renume din Pitești, precum Colegiul Național “I.C. Brătianu” și Colegiul Național “Zinca Golescu”, au aflat oferta educațională a unor universități de renume din Europa: University of Manchester, Aarhus University, Bristol University sau University of Westminster. Adolescenții au fost învățați cum se face o aplicație de succes în străinătate și care sunt punctele forte ale unei scrisori de motivație. Astfel, elevii piteșteni au primit informația potrivit căreia pentru aplicanți cerințele minime sunt să completeze un formular și să aibă diplomă de bacalaureat (care atestă terminarea celor patru ani de studiu din liceu) și un certificat de competențe lingvistice (care atestă faptul că aceștia cunosc o limbă de circulație internațională).

Participanții la seminar au aflat și experiențele unor studenți români la universități din Danemarca și Marea Britanie, care au împărtășit propria lor experiență cu privire la avantajele studiului într-o altă țară.

Citiți și: Vreți să lucrați în străinătate? Trebuie să știți aceste lucruri!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3