Donaris 930 x 122

24 ianuarie

IA ȘI DE LA OPRESCU! Posibil încă o zi nelucrătoare pe an!

Peste 100 de parlamentari de la mai toate partidele parlamentare semnează o propunere legislativă de interes pentru români, în special pentru bugetari. Propunerea, susținută de senatori și deputați de la PSD, PNL, PC, PDL, PP-DD, UNPR și grupul minorităților naționale altele decât cea maghiară, a fost depusă în această lună la Senat.

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Inițiatorii propun ca românii să mai aibă parte de o zi de sărbătoare legală, adică nelucrătoare: 24 ianuarie, ziua în care se sărbătorește unirea din anul 1859 a Moldovei cu Țara Românească.

Printre semnatari se numără și 5 parlamentari de Argeș: deputații PSD Simona Bucura Oprescu (foto), Bogdan Niculescu Duvăz și Radu Vasilică și senatorii Constantin Tămagă (PSD) și Iulian Cristache (UNPR, fost PP-DD).

Citiți și: AZI S-A DECIS: O NOUĂ ZI LIBERĂ

„Considerăm anormal ca ziua de 24 ianuarie să fie un simplu prilej de discursuri, o zi a cărei semnificație profundă în devenirea noastră națională și statală să se piardă cu trecerea timpului. 24 ianuarie semnifică, practic, ziua de naștere a statului național modern român și trebuie ca românii să nu uite acest lucru”, scrie în motivația anexată la propunerea respectivă. Camera Deputaților este forul care va avea ultimul cuvânt în privința inițiativei, urmând să decidă dacă românii vor avea sau nu încă o zi de sărbătoare legală nelucrătoare.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90