930×122 CAPRA 5

braniște

LECTOR LA UNIVERSITATEA PITEȘTI, AUTOR DE CARTE

Astăzi la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Pitești a avut loc lansarea volumului „Tudor Teodorescu-Branişte. 50 de ani de ziaristică morală”, al cărui autor este Delia Duminică, lector universitar doctor la Departamentul de Psihologie și Științe ale Comunicării al Facultății de Științe Socio-Umane a Universității din Pitești.

Citiți și: (UPDATE/VIDEO) CÂT VA COSTA PRIMA MAȘINĂ ELECTRICĂ DACIA

Documentarea pentru carte a durat trei ani. Până la Delia Duminică nimeni nu a scris o monografie despre gazetarul şi scriitorul interbelic Tudor Teodorescu-Branişte.

„Volumul pe care îl lansez astăzi este un act de dreptate pe care am încercat să îl fac, împreună cu mentorii mei şi ai acestei cărţi, unui ziarist interbelic, unui om care a avut coloană vertebrală în vremuri chinuitoare, sub diverse dictaturi, un om care a scris foarte mult. 50 de ani de ziaristică, de scriitură zilnică au însemnat foarte mult pentru el şi pentru mine! Am căutat mult în arhive după materialele sale…

Citiți și: ADRIAN VASILIU ȘI-A LANSAT CARTEA „DUMNEZEI ȘI MICROBIȘTI”

Cititorii vor găsi în acest volum lucruri nemaipomenite despre personalitatea lui Teodorescu Branişte, pe care au acum ocazia să îl cunoască şi ca scriitor, nu doar ca ziarist. A avut o bogată operă literară, analizată, de altfel, din punct de vedere critic şi estetic în lucrarea pe care o lansăm astăzi.”, a spus autoarea.

Invitați speciali la lansare au fost criticul și istoricul literar Valeriu Râpeanu, Nicolae Oprea, președintele filialei Argeș a Uniunii Scriitorilor din România, și profesorul Sergiu I. Nicolaescu. Printre alții, în sală au fost prezenţi profesori și studenţi.

În semn de apreciere pentru efortul depus, Delia Duminică a primit aplauze, felicitări şi buchete de flori.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90