930×122 CUMPANA 5

daniel constantin

LANSARE PNDR 2020 ÎN PITEȘTI

Şedinţa de astăzi a Colegiului Prefectural Argeş i-a avut ca invitați pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, deputatul de Piteşti Daniel Constantin, şi pe ministrul Mediului, Pădurilor şi Apelor, Graţiela Gavrilescu. În cadrul ședinței a fost deschisă oficial prima sesiune de cereri de proiecte pentru măsurile din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020 destinate investițiilor de utilitate publică.

Citiți și: INTERVIU – Daniel Constantin: La PNL Pitești mizez pe Mihai Coteț

Primarii, ONG-urile şi firmele din ţară au la dispoziţie până în anul 2020 circa 1, 1 miliarde de euro, dintre care 660 de milioane pentru apă, drumuri, canalizare şi infrastructură socială şi de educaţie. Vor fi acordate punctaje în funcție de care se vor aloca banii.

„Vor fi finanţate investiţii precum construirea, extinderea şi modernizarea drumurilor spre exploataţiile agricole, drumurile silvice, irigaţiile şi infrastructura rutieră, de apă şi canalizare. Documentaţia necesară este mult simplificată faţă de PNDR 2007-2013, iar proiectele pot fi depuse online.”, a informat Daniel Constantin.

Citiți și: DANIEL CONSTANTIN: SUNTEM PREGĂTIȚI SĂ VOTĂM O MOȚIUNE DE CENZURĂ

Ministrul Agriculturii le-a cerut subordonaților din structurile centrale de resort care l-au însoţit să prezinte programul în colegiile prefecturale din toată ţara.

La ședința de azi a Colegiului Prefectural Argeş, care reunește capii administrativi ai județului, primarii și directorii de servicii deconcentrate, au participat și președintele Consiliului Județean, Florin Tecău, și prefectul Mihai Oprescu.

555×222  MAIA

Comentarii

570×90 MAIA