New Profesional Consult 930 x 122

consultanta

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

MIRCEA DRĂGHICI SE APĂRĂ ÎN DOSARUL CONSULTANȚEI

Printr-un comunicat de presă deputatul de Argeș Mircea Drăghici face precizări în așa-numitul „Dosar al consultanței”.

Citiți și: Bani de la bolnavi: DNA suspectează că Nelu Tătaru ar fi luat mită și în Parlament

„Am depus săptămâna trecută două adrese către DNA Pitești. Prima, emisă de Curtea de Conturi a României-Autoritatea de Audit, cu nr. 50549/2014, prin care se certifică faptul că în perioada 2007-2010 a fost verificată aleatoriu o singură cerere de finanțare la care Autoritatea de Audit nu a constatat deficiențe, deși Autoritatea de Management pentru POR a respins cererea de finanțare depusă de autoritatea administrativ-teritorială Câmpulung (…) A doua adresă a fost emisă de Curtea de Conturi a României-Camera de Conturi Argeș, cu nr. 472/2014, prin care se certifică faptul că această instituție a verificat aleatoriu 12 unități administrativ-teritoriale dintre cele 44 menționate în comunicatul de presă al DNA.

În urma verificărilor făcute de Curtea de Conturi reiese că European Project Consulting SRL București și-a îndeplinit în mod onest și profesionist obligațiile asumate prin semnarea contractelor de consultanță cu unitățile administrativ-teritoriale menționate în actul de acuzare, iar, pe de altă parte, faptul că dispozițiile legale incidente au fost respectate în totalitate cu prilejul semnării contractelor de consultanță. Practic, 25% din totalul unităților administrativ-teritoriale menționate în actul de acuzare au fost verificate în mod aleatoriu în perioada 2007-2010 de către, și aici subliniez, singura instituție abilitată să facă astfel de constatări și nu au fost găsite nereguli în absolut nici un caz.”.

Citiți și: Șeful DNA Pitești, informații de ultim moment. Anunțul așteptat

Parlamentarul adaugă: „Pentru că au fost mulți jurnaliști „onești” care au afirmat tendențios că am fost angajat sau chiar că am condus firma European Project Consulting SRL București, vreau să subliniez că eu am înființat în Pitești împreună cu Aida Catană Petronela, Onela Oană și Drăgan Ilie Florin firma SC European Project Consulting Management, care era total diferită de cea din București. Această firmă, așa cum atestă și adresa Agenției Naționale de Administrare Fiscală, nu a avut niciodată contracte cu statul, cu primăriile, având adresabilitatea de piață, exclusiv privată. Singurele relații pe care firma pe care am înființat-o (SC European Project Consulting Management) le-a avut cu firma din București (European Project Consulting SRL București) au fost strict de domeniul privat, comerciale și cercetare, lucru probat prin documentele depuse. După cum se poate vedea și din documentele postate pe site-urile Autorităților de Management și Organismelor Intermediare unde primăriile sau Consiliul Județean Argeș au depus cereri de finanțare în toate domeniile sub consultanța European Project Consulting SRL București, toate aceste cereri au fost admise la finanțare, însumând peste 50 de milioane de euro. Singura excepție, unde cererile au fost lăsate pe lista de așteptare, sunt cele legate de celebra Măsură 3.2.2, unde repartiția financiară a fost făcută, conform unui raport comandat de Comisia Europeană, pe bază de „carnet de partid”. Spre informarea corectă a tuturor celor care doresc să știe adevărul, se poate accesa linkul http://www.afaceripublice.ro/uploads/Raport_Transparenta_fondurilor_europene_2010.pdf. Repet, este un raport plătit din bani europeni de Comisia Europeană, deci nu se poate pune la îndoială conținutul acestuia.”

Mircea Drăghici face precizări și în legătură cu stenogramele apărute pe piață: „Consider că stenogramele interceptărilor sunt neadevărate și trunchiate și că au fost aruncate tendențions pe piață, acestea nefiind informații publice din moment ce dosarul nu a fost trimis în judecată. Nu pot fi, deci, decât supoziții ca armă de atac la adresa mea, mai ales în timpul campaniei electorale. Pot admite că există interceptări pe telefonul dl. Constantin Nicolescu (n.r. – fostul președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș), în discuții cu o parte dintre primarii din Argeș, discuții la care am participat, însă, din calitatea de consilier la Agenția de Dezvoltare Regională-Sud Muntenia, pe care o dețineam. În această calitate, după cum reiese și din fișa postului (…), îi ajutam pe primari la ce au de făcut pentru diseminarea informațiilor cu privire la strategiile de dezvoltare. Menționez că ceea ce am făcut era cu atât mai normal cu cât dl. Constantin Nicolescu era în perioada respectivă președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională. Consider, din această perspectivă, că dacă a existat o percepție a primarilor cum că ar urma să semneze contractele cu Mircea Drăghici această percepție a fost una eronată. La vremea respectivă nu am considerat că este necesar să le explic primarilor că eu nu am nicio legătură cu firma de consultanță din București, în condițiile în care în obligațiile mele de serviciu era să îi consiliez pe președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională și pe primari cum trebuie să își construiască documentele programatice pentru a putea obține ulterior fonduri europene în baza acestor proiecte.”

Amintim că Mircea Drăghici, Constantin Nicolescu și 43 de primari din Argeș sunt urmăriți penal de DNA într-un dosar în care procurorii anticorupție acuză că firma de consultanță (în realizarea de proiecte care să fie finanțate cu bani europeni) pe care a deținut-o deputatul ar fi beneficiat abuziv de contracte cu primării din județ.

 

New Profesional Consult-555×222
eurial 570×90