curs de prim ajutor

SCHIMBARE LA PERMISUL AUTO? CE AR PUTEA FI OBLIGATORIU

Schimbare la permisul auto? Permisul de conducere ar putea fi obţinut doar cu obligaţia candidaţilor de a urma şi de a promova un curs de prim ajutor în trafic. Asta dacă un proiect de lege realizat în acest sens de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru, medic de profesie, va fi adoptat de Parlament.

Citiți și: Metoda prin care îți poți recupera permisul auto luat de Poliție

„În vederea obţinerii permisului de conducere candidaţii au obligaţia de a efectua pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică şi de a promova un curs de prim ajutor în trafic.”, propune iniţiatorul.

„Toţi şoferii vor putea astfel asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. Datele ştiinţifice susţin acest demers: (…) câteva secunde fac diferenţa între viaţă şi moarte (lipsa oxigenării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute după oprirea respiraţiei, iar afectarea permamentă a creierului survine în 4-6 minute). (…) Intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire. Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulţirii.”, motivează parlamentarul.

Citiți și: PREFECTUL SOARE A VENIT LA STADION SĂ RISIPEASCĂ „NORII”

În expunerea sa de motive Tudor Ciuhodaru precizează că mai multe state europene (ca de exemplu Germania, Danemarca, Elveţia sau Anglia) au prevăzută în legislaţia rutieră o astfel de obligaţie.

Proiectul de lege a fost depus în Senat, dar for decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441