Donaris 930 x 122

daniel constantin

SENZAȚIONAL! ROMÂNIA N-A MAI AVUT AȘA CEVA DE 45 DE ANI!

Printre multe vești proste, iată că dinspre economia României vine și o știre cât se poate de bună. O știre care anunță un fapt cu precedent doar în urmă cu mai bine de patru decenii. A fost nevoie de 45 de ani pentru ca țara noastră să aibă din nou parte de așa ceva.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anunță o producție record la rapiță, cea mai bună după aproape 45 de ani. „Este un an foarte bun la rapiță, unde avem cea mai bună producţie din 1970 încoace. Anul acesta avem o producţie de 1, 089 de milioane de tone, aproape dublu faţă de anul trecut. La grâu, de asemenea, producția din 2014 a depășit-o pe cea din 2013, ajungând la peste 7, 37 de milioane de tone. Ploile din iunie au creat probleme la grâu, dar au avut efecte benefice asupra culturilor de porumb și floarea-soarelui și sperăm să fim din nou campionii Europei”, precizează Daniel Constantin. Datele provizorii centralizate la Ministerul Agriculturii arată că în 2014 România înregistrează o producție record de rapiță, de peste un milion de tone. Aceasta este cea mai mare producție consemnată din 1970. Suprafața cultivată este de 423.237 de hectare, iar producția medie la hectar se ridică la 2, 573 de tone, fiind cel mai bun randament consemnat în ultimele două decenii.

Pe de altă parte, potrivit datelor respective, fermierii români au recoltat în acest an peste 379 de mii de tone de ovăz de pe cele 182.429 de hectare cultivate. Producția de ovăz din 2014 este, de asemenea, cea mai mare consemnată din 1970 și până în prezent. În 1970 recolta de ovăz a fost de 116 mii de tone. Producția medie la hectar se ridică anul acesta la 1, 95 de tone. (Foto: madr.ro) 

Citiți și: Piețele din Pitești, lovite în plin!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90