930×122 CUMPANA 5

misoginism

Vorbe dulci în Parlament: “Ce faci păpușă?”

Vorbe dulci în Parlament: “Ce faci păpușă?”

Citiți și: S-a deschis dosar penal pentru Simion după scandalul de ieri, din Parlament

Fostul deputat din legislatura 2016-2020, Oana Bîzgan a declarat duminică în emisiunea Insider Politic că s-a lovit de atitudini cu caracter misogin în Parlamentul României, potrivit News.ro.

”Da. Misognismul este la el acasă şi ăsta a fost, de fapt, cel mai mare şoc pentru mine când am intrat în Parlamentul României. (…)

Citiți și: VIDEO: Război în Parlament, la dezbaterea bugetului pe 2021: „Alocații!”

Când am văzut mediul în care ar fi trebuit să activez timp de patru ani a fost… vă spun, voiam să-mi dau demisia de zece ori pe zi. Pentru că era imposibil să-ţi spună cineva: ‘ce faci păpuşă?’… în Parlamentul României. Nu mie tot timpul, dar vedem ce se întâmpla cu colegele mele.

Dincolo de ce se întâmpla pe coridoare şi realmente în sala de plen, ce se spunea la microfon pentru mine era inacceptabil şi bineînţeles că în primă fază reacţionezi ca orice persoană, eşti şocat, deci nu reacţionezi. Însă, într-un final am spus: eu nu pot să merg mai departe aşa pentru că nu ai cum să construieşti într-un astfel de mediu. Aşa că nu aveam nicio putere decât să vorbesc, să iau atitudine. Şi am început să iau atitudine”, a afirmat fostul deputat duminică la Prima Tv în emisiunea Insider Politic.

Întrebată dacă femeile din Parlament sunt solidare una cu cealaltă, fostul parlamentar a răspuns afirmativ.

Ea spune că sunt multe femei în politică astăzi care sunt ”extrem de capabile, fac lucruri extraordinare şi care împing societatea înainte”.

Foto: Dogi24.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

570 X 90 CUMPANA 3