New Profesional Consult 930 x 122

internet

INTERNETUL DIN ROMÂNIA, MEREU ASOCIAT CU VITEZE DE TOP LA NIVEL GLOBAL

(P) De ani mulți, România are un renume foarte bun în tot ceea ce ține de internet. Țara noastră este din păcate pe ultimele locuri în multe topuri în Uniunea Europeană, însă cu totul altfel stau lucrurile atunci când vine vorba despre viteze de internet. De-a lungul anilor, locurile în top au variat, dar mereu țara noastră s-a aflat pe poziții foarte bune nu doar la nivel european, ci chiar global. În ultimii ani, providerii de internet din România au investit masiv în rețele de fibră optică, crescând și mai mult performanța conexiunilor de internet în bandă largă.

Citiți și: Părinții care pun poze cu copiii pe internet riscă să fie sancționați!

Potrivit Speedtest Global Index, în ultimul raport disponibil, cel pentru luna iulie 2020, România ocupă locul 5 la nivel mondial în ceea ce privește viteza medie a conexiunilor Broadband de internet fix, cu 167.80 Mbps. Este un scor excelent, o clasare care oferă României un bun brand de țară în lumea digitală. Suntem pe locul 1 în Uniunea Europeană și chiar pe continent, deasupra noastră în top fiind doar Singapore, Hong Kong, Tailanda și Coreea de Sud.

Din păcate, România se pare că nu stă la fel de bine în ceea ce privește vitezele rețelelor mobile de internet, în ciuda faptului că deja 5G este o realitate în București și alte localități. La acest capitol, România ocupă abia locul 45 în clasamentul global, fiind depășită la limită chiar și de Republica Moldova. Alt vecin al nostru, Bulgaria, este pe locul 9. Clasamentul vitezelor de internet mobil este condus de Emiratele Arabe Unite, pe podium regăsindu-se de asemenea Coreea de Sud și China. Olanda, locul 6, are cea mai bună clasare a unei țări europene.

Citiți și: Copiii și internetul. Studiu îngrijorător

Cum percepe publicul consumator de servicii online viteza unei conexiuni la internet? Multe persoane se gândesc exclusiv la descărcarea de filme și alt conținut de mari dimensiuni, însă în mod uzual de viteza internetului depinde modul în care se încarcă paginile web. Ne dorim experiențe cât mai bune, în care website-urile se încarcă instant, mai ales când ne informăm sau facem cumpărături online. Totuși, la acest subiect responsabili sunt și providerii serviciilor de web hosting. În funcție de serverele acestora, un website se poate încărca mai mult sau mai puțin rapid, iar navigarea prin pagini se va face de asemenea mai repede sau mai lent.

Dacă pe un ziar online sau blog, navigarea este mai lejeră (un vizitator citeste un articol, deci rămâne mai mult pe o pagină), într-un magazin online se vizitează multe pagini pentru alegerea produselor, citirea condițiilor de livrare, procesare comandă, cont utilizator, plată etc. Succesul oricărui website depinde de interacțiunea cu utilizatorii, dar în cazul e-commerce este cu atât mai important acest aspect, pentru că de satisfacția clientului (chiar și la nivel tehnic) poate depinde finalizarea unei achiziții, vânzarea de produse sau servicii.

Cei de la THC.ro – The Hosting Company (unul dintre jucătorii de top în România pe segmentul de găzduire web și servicii web conexe) subliniază că magazinele online au nevoie de servere performante, conectate astfel încât vitezele să fie maxime. Este amintit un studiu realizat de Kissmetrics potrivit căruia 47% dintre utilizatori se așteaptă ca un website să se încarce în mai puțin de 2 secunde. Mai mult decât atât, 40% dintre utilizatori părăsesc site-ul dacă procesul de încărcare durează mai mult de 3 secunde. Viteza de încărcare a devenit și factor de ranking pentru motoarele de căutare. THC este prima firmă de web hosting din România care a implementat o infrastructură ce cuprinde cei mai mari provideri de internet (RCS & RDS, Telekom, Cogent) și care a instalat linii de fibră optică ce ating viteze de 100 Gbps.

 

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570 X 90 CAPRA 3